Hogy ünnepelted a Nemzeti Ünnepet?
Én hazaértem reggel háromnegyed 7-re, mert éjszakás voltam. Lefeküdtem aludni, felkeltem délután, megnéztem a Forma-1-et és marhára örültem neki, hogy mivel március 15. van, ezért ma nem kell megint 12 órában dolgoznom. Majd holnap este mehetek újra.
Az ünnepségek meg k***ára nem érdekeltek. Nem vagyok kíváncsi a polgármester idei önfényező beszédére, sem a helyi önjelölt versmondók Nemzeti dallal vívott reménytelen küzdelmére. Nekem épp elég ünnep, hogy ma nem kellett dolgoznom.
Igazából sajnos nincs mit ünnepelni a mai napon. A választék egy elbukott forradalom és szabadságharc... A habsburg elszakadás nem 1848-ban kezdődött meg hanem 1867-ben a kiegyezéssel.
Egyébként pedig a politikát jobb lenne kizárni az állami ünnepeinkből, pontosabban megemlékezésekből. Mert az igazi nemzeti ünnepeinket sajnos nem ünnepeljük meg sohasem :( Pl. a pozsonyi csata évfordulóját, amivel bebiztosítottuk a honfoglalást, és véglegesen birtokba vettük a Dunántúlt.
Munka, meg most átnyálaztam mit alkottak ma.
(Mondjuk azért tudtam, hogy ünnep van ma.)
"nap van csak élvezted a munkaszüneti napot"
Mivel az idén Vasárnapra esett így ez teljesen mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!