Mi ez a Orbán diktatúrázás?
# 8/11 Időpont ma 22:47
A demokrácia ellentéte nem a diktatúra. Emellett diktatórikus nem egyenlő diktatúra. Amint ezt megértetted, látni fogod, miért gondolják enyhébb diktatúrának a 2010 óta tartó időszakot.
Ugyan nincsen a szónak a szoros értelmében vett diktatúra, de azért lássuk be, hogy csúnyán visszaéltek a hatalmukkal, ő és a párttársai. Ebben persze nem kis részük van a szavazóknak, akiket mondjuk pont ők vertek át; és még mindig milyen hatalmas táboruk van.
Mindent kisajátítanak maguknak, mindenhová a saját embereiket betonozzák be, az ellenvéleményeket nem tűrik. Ők legalább annyira hazugsághalmozók, mint a többi párt.
Ha mindezt valaki nem hiszi, kapcsolja be a közszolgálatinak mondott rádiót, és hallgassa meg a híreket: általában azzal kezdődik, hogy a jó dolgok mennyivel növekedtek, a rosszak mennyivel csökkentek; más szóval mondva minden szép és jó, épül-szépül az ország. És mondom én: milyen kár, hogy ez valahogy az emberek életszínvonalán nem igazán látszik!
Már szinte hallgathatatlan lett a hírműsor, egy nagy kormánypropaganda-gépezet. Sőt, még a reklámban is saját magukat dicsérik, hogy az ország jobban teljesít!
Az egész már kezd olyan lenni, mint a régi rendszerben azok a filmbejátszások a többéves tervekről, a gazdaság haladásáról, üzemek épüléséről, ipar és mezőgazdaság bővüléséről, és az a jellegzetes régi narrátor-hang; aki már látott és hallott ilyet, gondolom tudja, hogy mire
célzok.
Nos, ez a mostani ha nem is diktatúra, de biztos, hogy messze nem is az a demokrácia, mint aminek lennie kellene.
Én nagyon szeretem a kérdezőt és a haverjait.
Leginkább hagymás babbal tudnám őket elképzelni.
#13: "Eddig senki nem bírta alátámasztani semmivel, hogyha itt diktatúra van, akkor az a magyar állam polgárait miben érinti, korlátozza?" Diktatúra fogalmával tisztában vagy?
"A diktatúra vagy parancsuralom olyan kormányzási forma, ahol az állami főhatalom (a kormányzati hatalom) forrása nem a népakarat."
Tessék népakaratot nem engedik...még pedig a népszavazást: Paks2-ről, a Trafikok, a magánnyugdíj pénztárakról, se a varárnapi nyitvatartásról! stb.
"A diktatúra valamely személynek vagy csoportnak az állam törvényeit figyelmen kívül hagyó, erőszakszervezetekre támaszkodó, kivételes törvényekkel szentesített korlátlan hatalma."
Tessék...Rogán ügybe nyomozás hogy áll? A "vak komandoros" feleséget verő fideszes ügye hogy áll? stb.
A TEK mire lett kitalálva?
# 10
Tehát provokátor vagyok mert van egy véleményem.
# 18
És melyik magyar kormány írt ki szavazásokat ilyenekről mond ár el nekem?
Akkor az MSZP kormány is diktatúra volt mert a meg a rendszer váltás után is maradt a diktatúra folyamatosan...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!