Kerti gyomok és vadnövények a menza étlapján. Ehhez mit szólsz? Ez miért jó?
Hát ennek célja az egészséges táplálkozás lenne, a sótartók bevétele meg gondolom a túlsózott étrend miatt van.
Az, hogy ennek milyen hatása van, azt nem tudom. Mondjuk az ilyen "zöldségeket" én se nagyon szeretem.
idióta, mióta kell a gondokodáshoz Na ion?!
Ad1, az agy aktív folyamavégzés közben alig '%-al több energiát fogyaszt, mert raktárra dolgozik, folyamatos membárnpotenciál fenntartás van.
Ad2, rohadtul nem Na kell neki, hanem a K-Na pupa, ami adott koncentrációt tart fent az ionokból intra és extracelliláris térben.
Elpofázzák neked a cikkben, hogy miért jó: nő magától, neked nem kell vele foglalkozni. Odamész, leszeded, feldolgozod, megeszed, ahelyett, hogy ásod a kertet, magot vetsz, permetezel, gyomlálsz, tárgyázol stb.
Szerintem jó az ötlet, egy átlagos magyar ember annyira egysíkúan táplálkozik, hogy az valami félelmetes. 3-4 féle zöldség, húsból csak csirke és disznó, alma, narancs, kenyér, édesség. Jó, nyilván ez sarkítás, de kár, hogy van mit sarkítani.
A sózás visszavétele pedig a legjobb ötlet! Régóta tudjuk, hogy a túlzott sóbevitel szív- és érrendszeri problémákat okoz. Ez ma Magyarországon a második leggyakoribb halálok a tüdőrák után. Csak amíg azt már sikerült megmagyarázni az embereknek, hogy a dohányzás rossz, addig az még mindig normális, ha valaki fél kiló sót küld a kajájára, mielőtt megeszi. Pedig a kettő kis túlzással egy kategória.
Egyszer bezárnak a mekdonálcok és akkor csak az marad életben, aki ismeri az ehető növényeket.
Szerintem nagyon jó kezdeményezés. A gondolkodáshoz intelligencia meg jó nevelés kell, nem só.
Neked gyom, másnak táplálék. Igenis itt az ideje, hogy kicsit visszatérjünk a természetbe, mielőtt az ember teljesen kipusztítja a bolygót. Szerinted az a normális, hogy kivágjuk az erdőket, mindent lebetonozunk, kizárólag telefonokon keresztül kommunikálunk, kipufogógázt szívünk és műanyag kaját eszünk? Ez az állapot nem lesz tartható túl sokáig ám.
Hol van már a házi sütésű kenyér, a fáról frissen szedett gyümölcs, a sóska levele, az erdei szamóca... most már csak az a "normális", ami készen jön ki a gyárból, tartósítószerekkel telenyomva, műanyag zacskóban. Hát jó. Fogtok ti még sírni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!