Miért gond ha egy kormány titkosít valamit? Pl. Paks 2. Hiszen egy köv kormány egy tollvonással feloldhatja. Vagy nem?
Mi gátolja meg a 2018-ban esedékes új kormányt (ha és amennyiben…) hogy a mostani által 30 évre titkosított Paks 2 paktumot egy tollvonással feloldja és az egészet feltegye a netre? Ha akarja.
Van erre szabály?
Ó roppant naiv gondolat.
Annyi börtön nincs egész Európába össz szerintem ahány madarat itt Mo-n lehetne fogni a börtönbe.
Pl. a mostani politikai elitből egyáltalán maradna valaki szabadon?
Kétlem.
"eljárás után börtönbe csukni minden bűnös embert!"
Kérdező!
Nem a feloldás tényével van baj. Ha a mai kormány semmivel sem törődő intézkedéseire gondolsz, értem a felvetést. De egy felelős kormány nem csinál s..get a szájából. Nem a sajátjából, a kormány fogalmából. Egy kormánynak méltósága (kellene hogy legyen). Ez a megfontoltságából következik. Ha ma mond valamit, holnap visszaszívja, akkor komolytalan, hiteltelen, nincs súlya a szavának. Akkor se, ha a balgaságot nem ő követte el.
Figyeld meg az úgynevezett bölcs embereket. Úgy értem, akiket nagyon sokan tartanak annak. Az ilyen embereknek nagyjából ugyanaz a véleményük a dolgokról, mint 10, 20, akárhány éve. Mert megfontolták akkor is a véleményüket. Ezért van az, hogy ha egyesek mondanak valamit, arra a fél világ figyel, míg mások üvöltését sem figyeli senki.
Van erre egy magyar népmese is - a fiúról, aki mindig farkast kiáltott, végül tényleg felfalták, mert senki nem hitt neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!