Mi a feltétele annak, hogy valaki önkormányzati képviseló legyen egy vidéki kisvárosban?
édesanyám akar indulni és teljesen független jelöltként
tudom, hogy a mai világban baromi hihetetlennek tűnik, de ő tényleg szeretne valamit tenni a város fejlődése érdekében
bocs én meg félreértettem. 2. voltam
képviselőnél szintén kell vmi ajánlásokat gyűjteni, de az nem a mostani kopogtatós cucc.
amúgy tleg kevés esélye van, mert a többi képviselő kikészíti ez az egyik, a másik pedig az, hogy többségben lennének ellene.
Ne keverjük össze az önkormányzati képviselőket a parlamentiekkel!
Az önkormányzati képviselő-jelöltséghez is kellenek ajánlószelvények, de semmiképp sem kell 750 (gondolj bele egy faluba, ahol kétszáz ember sem él - ott hogy gyűjtesz össze 750-et?), csak a településen élő választókorúak számának megfelelően meghatározott számú szelvényre lesz szüksége édesanyádnak. Elviekben ennyi elég ahhoz, hogy jelölt legyen (persze nem elég a cédulákat összeszedni: le is kell adni őket).
Hogy értelme is legyen jelöltségének, ahhoz kell egy amolyan programféle (amelyben leírja és ezáltal közli a választókkal, hogy konkrétan mit is szeretne tenni a városotokért), pár plakát az utcákra, meg hasonló kampányizék. Tarthat mondjuk előadást a helyi művelődési házban, vagy a főtéren, vagy akárhol máshol, ahol személyesen győzheti meg az embereket arról, miért is érdemes rá szavazni.
Sok sikert kívánok édesanyádnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!