Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon az emberek...

Magyarországon az emberek miért ámítják magukat?

Figyelt kérdés

Tömeges jelenség, hogy felnőttképzésben az emberek úgy állnak hozzá, hogy "csak legyen meg a papír". Az egyébként is végletekig lebutított (mert jelenleg ez az oktatók érdeke is) tanfolyamokon boldog-boldogtalant átengednek, a puskázást elnézik. Sőt, kifejezetten ilyen helyeket keres az emberek zöme.

Aztán mikor megvan a "hatalmas" munkával megszerzett papír, sokaknak akár a sokadik ilyen, akkor meg megy a csodálkozás, hogy hát őt x darab szakmával sem hajlandó senki. Felnőtt ember létére őszintén nem érti, hogy mi is az oka ennek.

2015. febr. 19. 14:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Akkor te mit javasolsz az olyan, például egyetemi szakokon tanuló embereknek, akiknek tanévben nincs arra idejük, hogy dolgozni menjenek (gyakorlatot szerezzenek) és úgy mennek el diploma után állást keresni, hogy nincs szakmai tapasztalatuk?

Egyébként több multinál én azt tapasztaltam, hogy egy papírral előbb fognak felvenni egy embert, mint mondjuk több év szakmai tapasztalattal. (Konkrétan ilyen például az Audi, ahol a papír az istenük. De tényleg!)

2015. febr. 19. 14:44
 2/4 A kérdező kommentje:

1: Félreérted a kérdést. Akiknek nincs idejük tanév közben dolgozni, azok pont olyan szakra járnak, ahol valóban megkövetelik a tudást. Egyszóval messze nem a "csak legyen meg a papír" képzések. Ők egyébként jellemzően el is tudnak helyezkedni.

Viszont rengeteg olyan képzés van (főleg amúgy nem a felsőoktatásban, de ott is), ahol csak olyan tessék-lássék módon, alibiből adnak papírt szinte bárkinek. Az iskola kap tandíjat meg támogatást, a tanuló meg egy papírt. Mert ő ezért jelentkezik oda, nem a tudásért. Ez én úgy vettem észre, tömeges jelenség itthon. És pont itt az önámítás, mert utána meg csodálkozik, hogy azt a papírt a piac gyorsan beárazza.

2015. febr. 19. 14:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Az emberek képtelenek magukévá tenni azt a szemléletet, hogy nekik maguknak kell felelősséget vállalni magukért. Ez lenne ugye a saját, valós tudás. Ehelyett arra hajtanak, hogy valaki más igazolja, hogy ők milyen ügyesek - ez a papír.

Ez a felfogás, hogy gondoskodjon rólam valaki más, én semmiért nem vállalok felelősséget, az élet minden területén érvényesül ebben az országban.

2015. febr. 19. 15:27
 4/4 anonim ***** válasza:

2: Ja, hát akkor aki például andragógiára jelentkezik az magára vessen.

Azért írtam azt amit, mert állandóan azzal jönnek, hogy gyakornokoskodni kell az egyetem mellett. Ez mind szép és jó dolog, csak amikor hetente produkálnom kell egy-két A2-es rajzot, mellette épületet kell terveznem, ZH-ra kell tanulnom és beadandókat gyártanom, ez nem igazán kivitelezhető.

Vizsgaidőszakban meg tanulni kell a vizsgákra, mint a güzü. Persze látom én is magam körül, hogy sok szakon félév közben láblógatás megy... Na mindegy. Sorry, félreértettem valóban egy kicsit a kérdést.

2015. febr. 19. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!