Akinek nincs műszaki diplomája, annak pusztulnia kell Magyarországon?
Azt vettem észre, hogy mifelénk ez a módi. Dögölj meg, ha egyszerű ember vagy és egyszerű munkát végzel.
Mehetsz 80 ezer forintért gürizni három műszakba, de ha vállalsz szombatot és vasárnapot is, akkor jó fiú vagy és megkapod a 95-100-at is.
Építészmérnökként hasonlóan érzem a helyzetet. Bár én annyiban finomítanék, hogy az országra inkább az jellemző, amit Lézer Jani mondott korábban: "Akinek amennyi pénze van, az annyit is ér."
Így állnak a magyarok egymáshoz, és nehogy azt hidd, hogy csak az "egyszerű" embereket támadják be a "nagyok". Itt a pénz számít. Sok pénzt pedig a legkönnyebben úgy lehet összeszedni, ha csalsz, sikkasztasz és lopsz. Az ilyen emberek pedig általában antiszociálisak és gátlástalanok.
Nyilván lehet az ember jó szakemberként is gazdag, de a magyar adórendszer úgy lett kitalálva, hogy legálisan nem nagyon lehet megélni egy kis maszekolásból.
Mellesleg a hatalmas adókat is ennek a tolvaj mentalitásnak köszönhetjük. Ha sem a politikusok, sem a kisemberek, sem a vállalkozók nem lopnák meg az államot minden egyes (akármilyen) tranzakciókor, akkor nem lenne szükség ekkora adókra, máris jobban lehetne élni. Ha meg még sikerülne végre munkahelyeket is teremteni, akkor Kánaán lenne. Az alacsony munkanélküliség felnyomja a béreket MINDIG. Elég csak összehasonlítani GY-M-S megyét mondjuk Borsoddal.
Nehogy azt hidd a diplomások könnyebb helyzetben vannak.Ők is nehezen találnak munkát mert vagy nincs sehol felvétel vagy túlképzettek.A másik baj az hogy előítéletesek az emberek azokkal szemben akiknek nincsen diplomájuk.Bár nem csodálkozom rajta mert volt "szerencsém" elvégezni egy OKJ-s sulit szóval tudom mik mennek ott.Csak az a gáz hogy annak a pár kivételnek akik tényleg értenek a szakmájukhoz nem adnak esélyt...Legalábbis itt Kelet-Magyarországon ez a helyzet,ismerettség nélkül szinte lehetetlen elhelyezkedni pályakezdőként így maradnak a csicska munkák ahol éhbérért dolgozhat az ember
A másik opció az a vállalkozás csakhát félig őrültnek kell lenni ahhoz hogy valaki vállalkozást indítson ebben az országban.Inkább azok indítanak vállalkozást akit segít anyuci apuci és ilyen meg olyan ismerőse van...Igen ritka az aki sikeres vállalkozást hoz létre önerőből Magyarországon
Nem tudom mi a helyzet Nyugat-Magyarországon és Pesten de itt keleten siralmas a helyzet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!