Jobbikosok! Mi a véleményetek azokról, akik felveszik a zsidó vallást?
"vezető, illetve pénzügyi szerepet nem tölthet be."
Mármint egy zsidó? Miért is? Miért kell visszamennünk a 19. századba, ha már 2015-öt írunk? Szerintem az ilyen tisztségek betöltését rátermettség alapján kellene megválogatni, nem faji alapon.
"Az egyházak, keresztényeket leszámítva nem részesülnének állami támogatásban."
Vallásszabadság...? Mivel jobb egy keresztény, mint egy buddhista, muszlim vagy Krisna-hívő? Semmivel sem rosszabbak, mint a kereszténység.
Akkor kapjon állami támogatást, ha elér egy bizonyos létszámot a hívők száma. Ez így korrekt.
"Zsidó ember szabadon gyakorolhatja véleményét, vallását ha nem sérti a közösségi normákat, és az itt élő népek kultúráját, történelmét."
Hogyan lehet vallásgyakorlással kultúrát sérteni? Nem értem...
Röviden:
A keresztény hazát már röviden megválaszoktam. Ilyen országot ünneplünk minden évben. Úgy gondolom több szót nem érdemel. Izrael zsidó állam, bár kíváncsi lennék a vallások megosztására. A vallás szabadságot nem sérti...
Zsidó alatt vallást vagy raszt értessz? Mert létezik ateista zsidó...de erről talán a közelmultban történt botrányos charlie hebdot (vagy hogy írják) kellene megkérdezni.
Az első kérdésedre hosszabb válaszal szolgálok később.
"Viszont erre különösebb támogatást ne várjon tőlünk, például anyagi téren."
Ezzel csak az a gond, h az állami támogatást a lakosság adóforintjaiból fizetik. Egy muszlim, zsidó, stb. adója is benne van, ugyanúgy, mint egy keresztényé. Szóval nem "tőlünk" várják. Akkor milyen jogon vonod meg az előbbiektől az állami támogatást? Ennek semmi köze ahhoz, h Magyarország milyennek lett alapítva. Ezzel a logikával a királysághoz is vissza kellene térnünk.
A közpénzeket, adó formájában a lakosság fizeti, de többnyire az állam határoz arról mire fordítja.
Ha jól tudom, nem döntheted el, hogy a levont adód, hová kerüljön. Szval ez épp úgy mehet a rabok eltartására, mint árva gyerekek étkeztetésére...
Az államnak, mint mindenkor felelős, hatalmat gyakorló vezető szerepével, pedig megfontoltan el kell tudni dönteni, mit tart fontosnak... Stadionokat, vagy infrastruktúrális fejlezstéseket, stb...
A bolsevizálódás idején a vallásoság erősen háttérbe szorult. Nagyapáink, dédapáink erősebben kötődtek az egyházhoz. Emiatt megtörni se lehetett őket olyan könnyen mint a mai kor emberét. De ez egy más téma, hogy ki mit és miért tart fontosnak. Csak leszögeztem az én álláspontom, amit nem is kívánok taglalni tovább, mert eltérne a fő kérdéstől
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!