A magyar oktatásban miért nem egymás szeretetére, elfogadására, toleranciára nevelik a diákokat?
Az ember nem születik kirekesztőnek,rasszistának.Hanem azzá válik.
A magyar gyerekek főleg a szüleiktől veszik át ezt.
A romaellenesség Magyarországon, szerintem már komolyabb probléma, mint egyes roma származású egyének viselkedése.
Gyakran olvasom a fórumokon, hallom a boltokban, a magyarok nagy része nem túl elfogadó.
Szerintem már óvodás kortól az elfogadásra és a szeretetre kellene nevelni a gyerekeket, így a későbbieknek sokkal könnyebben elfogadnák a másságot, más bőrszínű embereket.
Persze, attól is függ, hogy a szüleik milyen hatással vannak rájuk.
Hollandiában is, már kezdetektől fogva toleranciára nevelik a kicsiket.
Aki lepontozta #9-et, a lesz szíves elolvasni az Alaptörvényt...
Aztán tüntetni/lázadni/perelni.
"A magyar oktatásban miért nem egymás szeretetére, elfogadására, toleranciára nevelik a diákokat?"
Az illiberális demokráciába ez nem fér bele.
Az illiberális demokráciában a mások letaposása, a mindenáron való meggazdagodás, a szegények minél nagyobb kihasználása, az elesettek lenézése, a harácsolás a cél.
Eme nemes cél érdekében egyesíti orbán viktor a fidesz erőit. "Szép" kis jövő elé néz Magyarország mondhatom.
Minket Édesanyám, az iskola, soha, senki nem nevelt romagyűlöletre. Mégis már középiskolában sem szerettük Őket. Tudod, miért? Pl. mert megkéselték az egyik osztálytársamat, engem lefújtak gázspay-vel, stb. Pedig semmit sem csináltunk, csak épp ott voltunk, ahol Nekik nem tetszett. És ez nem most, hanem a 90-es évek végén... Úgyhogy mindenféle nevelés nélkül a saját eszünkkel rájöttünk, hogy messziről el kell kerülni Őket.
Amikor elkezdtem dolgozni, én intéztem a rendszeres szociális segélyt. Na azt a néhány évet meg nem részletezném, mert a kérdés a gyerekkori kirekesztésről szól, de akkor sem szerettem meg Őket. Jöttek utánam hazafelé, fenyegettek, nem egyszer a rendészetet kellett hívnom, a gyerekük kilopta a táskámból a telefonomat, stb. Majd gyámos lettem, hasonló élményekkel. Mint írtam, soha, senki nem nevelt rasszistának, de valahol az lettem. Nem egy és két roma családdal találkoztam, tényleg nagyon kevés a normálisan gondolkodó közöttük.
A mai gyerekek, kamaszok meg nem hülyék, ezeket rasszista nevelés nélkül Ők is látják és sokan maguktól táplálnak ellenszenvet a romák irányába.
Múltkor láttam egy "dokumentumfilmet" arról, hogy Kanadába mentek a cigányok és ugyebár beadták a kanadai hatóságoknak, hogy politikai menekültek, és segélyeket kaptak stb. No de az a lényeg, hogy rövidesen a helyi lakosok azt tapasztalták, hogy megszaporodtak a környéken a lopások, a helyi szupermarket kamerája felvette, hogy egy sötétbőrű egyén, akik a média "magyarnak" titulált (!) éppen lop. Ezután a kanadai állam pénzt adott a cigányoknak arra, hogy hazautazzanak Mo.-ra.
A kisfilm riportere interjúkat készített a helyi kanadaiakkal, hogy mondják el, mit gondolnak a cigányokról. Volt egy helyi rasszista öreg néni, aki elmondta, hogy ilyen szemét, gané emberekkel még életében nem találkozott. De az átlag rasszista, náci kanadainak, akit megkérdeztek a riporterek, hasonló volt a véleménye, max. finoman fejezték ki.
A kérdésem az lenne hozzád, Kérdező, hogy mi az oka annak, hogy a kanadai oktatási rendszerben nem nevelik empátiára, emberszeretetre, egymás elfogadására a kanadai gyerekeket, és miért lesznek ilyen gyűlölködő rasszista nácik?
Várom válaszod.
"Várom válaszod."
Hiába várod, nem fogják elismerni, hogy befaragtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!