A fideszesek milyen médiumokat szoktak nézni, olvasni, hallgatni?
(Én nem vagyok fideszes, de ismerek jó párat):
M1 és HírTV ami hírforrás. Szórakoztató műsorokat pedig kereskedelmi tv-ken.
ui: Nyelvtannáculok egyet. A médiumnak média a többes száma, mert latin eredetű szó és úgy ragozzuk.
"ui: Nyelvtannáculok egyet. A médiumnak média a többes száma, mert latin eredetű szó és úgy ragozzuk."
Ha a boltban veszel EGY tekercs csomagolóanyagot, akkor miért mondod azt fóliának? Egyes száma (latin eredet!) folium.
A médium a magyar nyelvben évszázadok óta jelen van, speciális jelentéssel (főleg ezotérikus), míg a média angol hatásra a XX. században honosodott meg.
A fólia meg németből. Ezért nem használjuk a (magyarosan) fólium formában.
Etimológialag igazad van, gyakorlatilag tényleg csak náculsz. :)
Na, akkor a gyengébbek kedvéért. TANULTAM médiaismeretet, mivel ma ez már tananyag az általános iskolai és gimnáziumi tantervben... A média szót az összes médiumot egy kalap alá véve használhatjuk (persze beszélhetünk fideszes médiáról, közszolgálati médiáról, ballib médiáról, ... stb.). De a médiát egyes számban használva helytelenség, a MÉDIUM szó itt sajtóorgánumot jelöl (konkrét TV, rádió, újság), nem Lominit, meg Nostradamust. :D
Konkrétan kérdezhettem volna azt, hogy mi a fideszes média... Viszont ha úgy kérdeztem volna: milyen fideszes médiákat szoktak nézni... az HELYTELEN. Ezért az őrült médiatanárom 1-est adott volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!