Hogyan lehetne megértetni az emberekkel, hogy a jobbik nem akar cigányirtást, hanem a társadalmi felzárkózásra akarja őket rávenni?
Figyelt kérdés
Én még soha sehol nem hallottam a jobbiktól, hogy bármi rosszat tennének a cigányokkal, pusztán az ingyenélők életvitelét szeretnék megszüntetni és felzárkóztatni mindazokat (a magyarokat is), akik jelenleg segélyből, bűnözésből és gyermekvállalásból élnek. De valamiért az emberek nem néznek utána ezeknek a dolgoknak, csak azt hangoztatják, amit valahol hallottak valakiktől. Azt elismerem, hogy vannak jobbikosok, akik tényleg rasszisták, de ilyen emberek mindenhol vannak, minden egyes párt szimpatizánsai között, és ennyi erővel sok sok cigányra is mondhatnánk,hogy rasszisták,hiszen utálják a magyarokat. Én nem vagyok rasszista, és minden erőmmel azon vagyok, hogy javítsam a helyzetet, és sajnos nagyon lelkis tudok lenni, ha kudarcot vallok. Attól félek, hogy azok a cigány barátaim, akik sajnos hisznek a tömegnek, engem meg sem kérdeznek majd, miért vagyok jobbikos, csak egyszerűen megszűnik a barátságunk, ha megtudják. De én ezt nem szeretném, mert szeretem őket. Hogyan értessem meg velük, hogy azok a romák, akik normálisan élnek, dolgoznak, becsületesek, mint ők, nincs félnivalójuk a jobbiktól?2010. febr. 10. 17:47
11/12 anonim válasza:
Ha pl nem lett volna ez a gárda, akkor lehet, hogy semmi bajom nem lenne a jobbikkal. De még a tévében nézve is kirázott tőlük a hideg. Ha nem lennének ilyen erőszakos propagátorai az interneten, az se lenne baj. Ha nem néztem volna meg Morvai Krisztina néhány felszólalását, az is sokat segítene. És nem, nem csak azt néztem, amiben demonstrálta, hogy nem tud viselkedni, hanem előtte is jópárat.
Lehet, hogy jó a jobbik programja (habár józan paraszti ésszel is találtam benne ellentmondásokat), de ahogy propagálják, az borzasztó. Innentől fel sem merül, hogy rájuk adjam a voksom.
12/12 A kérdező kommentje:
még jó, hogy semmi köze a válaszoknak a kérdéshez... nagyon jól tudom, hogy miket szoktak mondani azok, akiknek bajuk van a jobbikkal, erőszakosak meg a többi... de én azt kérdeztem, hogyan értessem meg bárkivel is, hogy nem akarnak cigányt irtani...ez egy konkrét kérdés, azt hiszem, lazán lehet rá konkrét választ adni. A minősíthetetlen, bunkó hozzászólásokat pedig nem tudom, mivel érdemeltem ki, én nem bántottam soha senkit, és ha én vagyok az erőszakos, akkor miért csak a jobbikellenes válaszolók közt találok erőszakos és bunkó beszólásokat? elmagyaráznátok? hogyha ti annyira különbek vagytok, miért nem tudtok egy emberi színvonalon hozzászólni a másik emberhez?
2010. febr. 11. 08:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!