Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ehhez mit szóltok?

Ehhez mit szóltok?

Figyelt kérdés

Illyés Gyula:

"magyar az, akinek fáj Trianon - a többi csak állampolgár"

2015. febr. 4. 13:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Vannak emberek, akik szeretik a fájdallmat. Illyen embernek gondollom Gyullát is. Addig ütném, amíg mozog.
2015. febr. 4. 15:14
 12/20 A kérdező kommentje:

"Ne nekem hidd el, a szemednek. Levél kisfiamnak – Trianon emléknapjára.

És csak azért jegyeztem meg, hogy legalább az "illetékest" osszák a válaszolót, Illyés vétlen ebben a dologban."

Rendben, de te még mindig nem válaszoltál a kérdésre.

"A mai világban hiába is próbáljuk megérteni az akkoriak érzéseit. Nekem például természetes, hogy ekkora az ország, én így nőttem fel. Akkor már nem is vagyok magyar? Ne vicceljetek."

Keversz direkt vagy véletlenül két dolgot. Először is, nem természetes vagy nem természetes dologról volt szó. Másodszor, ha úgy nézzük, a holokauszt például 70 éve történt. Most akkor mi is legyintsük rá, mert az akkor volt és természetes ma, hogy nem visznek el zsidókat, mint akkor?

"Vannak emberek, akik szeretik a fájdallmat. Illyen embernek gondollom Gyullát is. Addig ütném, amíg mozog."

Írni kéne megtanulni, analfabéta barátom. Aztán pofázni, mert ez így roppant szánalmas.

2015. febr. 4. 15:34
 13/20 Andizsuzsi ***** válasza:
54%

"Rendben, de te még mindig nem válaszoltál a kérdésre."

Nem is szeretnék. Trianonos kérdésekre sosem reagálok, nem provokálom a mocskolódást, és ezen a fórumon Trianonról anélkül kulturáltan véleményt cserélni, hogy fel ne bukkanjanak magukat moderálni nem tudók, nem lehet. Csak kijavítottam a tárgyi tévedésedet, nem kritikaként, csak a pontosság kedvéért. Hogy a véresszájú gyulátagyonkellenecsapni típusú emberek legalább azt szidják, aki a fenti mondatot jegyzi.

2015. febr. 4. 15:41
 14/20 anonim ***** válasza:
78%
A holokauszt pont rossz példa szerintem, 70 éve volt, és még mindig pörögnek rajta. Miért nem lehet békében hagyni az emlékeket? Nem kell elfelejteni, nem azt mondom. De hogy valakinek az életét ez határozza meg, azt túlzásnak tartom. Trianonra ugyanez érvényes. Megtörtént, tudomásul vettük, de a nagyszüleink sem éltek még akkor. Kicsit túlzás, hogy mai szemmel fájjon nekünk. És hogy ezért ne lenne valaki magyar? Az meg egy rossz vicc szerintem.
2015. febr. 4. 15:45
 15/20 anonim ***** válasza:

Nekem a holokauszt nem fáj, igazából nem is érdekel.

Most csúnya gój vagyok?

2015. febr. 4. 16:04
 16/20 anonim ***** válasza:
56%

"magyar az, akinek fáj Trianon - a többi csak állampolgár"

Tökéletesen igaz!!!

2015. febr. 4. 17:30
 17/20 anonim ***** válasza:

Van benne igazság hiába hőbörögnek egyesek.

És itt most nem azokra célzok akik vissza akarnák állítani az akkori határokat perpillanat, de még attól ma is aktuális probléma mert élnek még magyarok a határon túl.

2015. febr. 4. 18:44
 18/20 anonim ***** válasza:
51%

Magyarok a világ minden részén élnek még! Akik az első VH után vagy 56 után mentek ki, azok is magyarok. Éppen úgy,mint akik az elszakított területeken élnek.

Nem attól magyar valaki, hogy fáj-e neki Trianon! Miért ne fájna 56 is?

2015. febr. 4. 19:57
 19/20 A kérdező kommentje:

"Nem attól magyar valaki, hogy fáj-e neki Trianon! Miért ne fájna 56 is?"

Amikor a fent említett idézet született, '56 még messze nem volt, szóval ezt ideírni hülyeség volt. Persze, lehet itt kifacsarni a lényeget, meg felhozni más történelmi példákat, de a hangsúly azon van, hogy Magyarországot 1920-ban megpróbálták "meggyilkolni", magyarok százezrei kerültek idegen országba, ahol gyűlölték őket. Elveszítettük az ország kétharmadát, a mezőgazdaság és az ipar jelentős részét stb. Igen, aki ma Budapest belvárosából vagy akárhonnan sz@rik erre, az valóban csak állampolgár. Trianon egy magyar embernek ugyanannyira fáj, mint 1848 vagy 1956. Nem azon kell keseregni, hogy valakinek nem lehet két apja vagy két anyja, és hogy ez mennyire szomorú. Ennyi.

2015. febr. 5. 07:00
 20/20 anonim ***** válasza:
Félig igaza van. Az hogy fájjon trianon, az a magyarságnak csak szükséges , de nem elégséges feltétele.
2015. febr. 5. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!