Ha 2-3x-os bérek lennének, a bolti árak maradnának, milyen változás lenne?
szerintem semmilyen.
úgyanúgy menne a rinyálás,mert többszörös bérből sem tudna kijönni a magyar.továbbra sem lenne jó semmi senkinek.ugyanúgy bliccelnének azok,akik eddig is.ugyanúgy siránkozna mindenki azon,hogy milyen szegény..stb
szerinted?
Németországban ez van most, és a gazdaság érdekesmód nem omlott össze. Az infláció se növekedett oly mértékben hogy a gazdaságot visszavesse.
Nem vagyok próféta, de vélhetően megnőne a fogyasztás, a vásárlás a duplájára ugrana, és valamicskét erősödne a gazdaság.
Ehhez persze nem lenne szükséges a béreket emelni, bőven elég lenne pár (ezer) kitalált kamu adófajtát eltörölni, de hát az valakiknek itt nem érdeke.
Egyszerű, nincs termelésünk. Ha ma holnap csinálnánk egy hungarian nevű autó márkát amit vennének mint a cukrot és emellett létezne még rengeteg magyar terméket gyártó/készítő/forgalmazó gyár/cég/bolt akkor ezekből az országba jönne be pénz amivel aztán lehetne emelni a béreket.
Most ott tartunk, hogy nincs miből. Persze nem arra kell gondolni, hogy dolgozik valaki a Merci gyárában és miért nem keres havi fél millát mikor a drága kocsit rakja össze, mivel az a pénz szépen vissza vándorol Németországba ahol emiatt jobb lesz.
"Ha 2-3x-os bérek lennének, a bolti árak maradnának, milyen változás lenne?"
Ezekszerint még sosem kerestél 2-3×-os bért, különben tudnát és értenéd a minőségi változást.
"de kár,hogy a kérdésre senki nem válaszolt.:("
Leírtam neked a 7-es válaszomban a helyzetet, arról már nem én tehetek, hogy túl sügér vagy megérteni a piacgazdaság működési elvét.
""Ha 2-3x-os bérek lennének, a bolti árak maradnának, milyen változás lenne?" "
2-3 szoros bért egy cég sem tudna kitermelni, így a cégek 100%-a tönkremenne. A kormány sem tudná fizetni ezt a bérszintet, beállna az államcsőd. A forint bedőlne, értéktelen lenne, az emberek átállnának a cserekereskedelemre vagy eurot/dollárt használnának.
A bolti árak mindig követik a fizetéseket, nem szabályozva vannak. Ha a bérek emelkednek, a bolti árak is emelkednek, infláció alakul ki.
oké-feladom:D
fantázia/szövegértés nem sok szorult belétek (bár köszi azt a 2-3 választ,ami tényleg a kérdésre irányult)látom jó nektek minden úgy,ahogy van:D
engem már úgyse érint,mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!