Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha 2-3x-os bérek lennének, a...

Ha 2-3x-os bérek lennének, a bolti árak maradnának, milyen változás lenne?

Figyelt kérdés

szerintem semmilyen.

úgyanúgy menne a rinyálás,mert többszörös bérből sem tudna kijönni a magyar.továbbra sem lenne jó semmi senkinek.ugyanúgy bliccelnének azok,akik eddig is.ugyanúgy siránkozna mindenki azon,hogy milyen szegény..stb

szerinted?

2015. febr. 1. 16:48
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Németországban ez van most, és a gazdaság érdekesmód nem omlott össze. Az infláció se növekedett oly mértékben hogy a gazdaságot visszavesse.

Nem vagyok próféta, de vélhetően megnőne a fogyasztás, a vásárlás a duplájára ugrana, és valamicskét erősödne a gazdaság.

Ehhez persze nem lenne szükséges a béreket emelni, bőven elég lenne pár (ezer) kitalált kamu adófajtát eltörölni, de hát az valakiknek itt nem érdeke.

2015. febr. 1. 17:34
 12/26 anonim ***** válasza:

Egyszerű, nincs termelésünk. Ha ma holnap csinálnánk egy hungarian nevű autó márkát amit vennének mint a cukrot és emellett létezne még rengeteg magyar terméket gyártó/készítő/forgalmazó gyár/cég/bolt akkor ezekből az országba jönne be pénz amivel aztán lehetne emelni a béreket.

Most ott tartunk, hogy nincs miből. Persze nem arra kell gondolni, hogy dolgozik valaki a Merci gyárában és miért nem keres havi fél millát mikor a drága kocsit rakja össze, mivel az a pénz szépen vissza vándorol Németországba ahol emiatt jobb lesz.

2015. febr. 1. 17:39
 13/26 anonim ***** válasza:

"Ha 2-3x-os bérek lennének, a bolti árak maradnának, milyen változás lenne?"

Ezekszerint még sosem kerestél 2-3×-os bért, különben tudnát és értenéd a minőségi változást.

2015. febr. 1. 17:57
 14/26 anonim ***** válasza:
0%

"de kár,hogy a kérdésre senki nem válaszolt.:("

Leírtam neked a 7-es válaszomban a helyzetet, arról már nem én tehetek, hogy túl sügér vagy megérteni a piacgazdaság működési elvét.

2015. febr. 1. 17:58
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
nagyobb lenne a létbiztonság,sokkal több lenne a gyerekvállalás.
2015. febr. 1. 17:59
 16/26 A kérdező kommentje:
14es,nem a piacgazdaság működéséről kérdeztem (ha esetleg nem tűnt volna fel)
2015. febr. 1. 18:19
 17/26 anonim ***** válasza:
7%

""Ha 2-3x-os bérek lennének, a bolti árak maradnának, milyen változás lenne?" "

2-3 szoros bért egy cég sem tudna kitermelni, így a cégek 100%-a tönkremenne. A kormány sem tudná fizetni ezt a bérszintet, beállna az államcsőd. A forint bedőlne, értéktelen lenne, az emberek átállnának a cserekereskedelemre vagy eurot/dollárt használnának.

A bolti árak mindig követik a fizetéseket, nem szabályozva vannak. Ha a bérek emelkednek, a bolti árak is emelkednek, infláció alakul ki.

2015. febr. 1. 18:23
 18/26 A kérdező kommentje:

oké-feladom:D

fantázia/szövegértés nem sok szorult belétek (bár köszi azt a 2-3 választ,ami tényleg a kérdésre irányult)látom jó nektek minden úgy,ahogy van:D

engem már úgyse érint,mindegy.

2015. febr. 1. 18:29
 19/26 schocko ***** válasza:
...nem növekedne a gyermekvállalás...a bolti árak sem a bérektől függnek, Németországban olcsóbbak a bolti árak a nagyobb fizetések ellenére, mint Mo-n...éppen növekvő vásárlóerő miatt jobban menne mindenkinek, s egyáltalán nem dőlne be olyan sok cég...az Unio pont ezt csinálja, megyitották a pénzcsapot...
2015. febr. 1. 18:32
 20/26 anonim ***** válasza:
0%
Szia. Nem fogsz hiányozni.
2015. febr. 1. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!