Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit csinált rosszul a fidesz...

Mit csinált rosszul a fidesz 1998-2002 között?

Figyelt kérdés
Miért váltotta le őket a nép?
2010. febr. 9. 15:50
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
76%

A felső középosztályt támogatta.

Ami nagyon elhibázott lépés volt hisz, csak nagyon kevés szivárgott lejjebb a támogatásokból.

1, Nem valósult meg a fogyasztásra épülő gazdasági növekedés.

2, Ezáltal nem volt képes kitermelni a szoc és a nyugdíjas réteg életszínvonalát emelő hatás.

3, Nem csökkent megfelelően a munkanélküliség.

Az MSZP vel viszont rosszabbul jártunk.

Viszont a Fidesszel sem fogunk 2010 után jobban járni, mert ugyan ezt akarják csinálni!

Megoldás: Jobbik!

2010. febr. 9. 17:09
 12/41 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem amit leginkább rosszul csinált az a lakáshitelek állami támogatása. Nem szabadott volna a lakosságot hitelfelvételre buzdítani.

Amit szintén rosszul csinált, az az, hogy nem építettek autópályákat, azt nem azért kell építeni, mert fasza ha autópályán autózhatunk, hanem mert feltétele annak, hogy nagy külföldi cégek nálunk gyártsanak akármit(ahová nincs autópálya, oda nem építenek gyárat).

(nem írom ide mit csinált jól, mert az nem téma)

A mutyizás részébe nem megyek bele, mert azt mindenki csinálja.

2010. febr. 9. 17:09
 13/41 anonim válasza:
32%
A Fidesz semmit sem csinált rosszul,majd a Jobbik fog.
2010. febr. 9. 17:12
 14/41 anonim ***** válasza:
65%

Én két dologra emlékszem ami rosszul érintett akkor.

Az egyik az EÜ-ben mindenki minimálbért kapott.Értsd a kezdő orvos,és a konyhalány is.Jó mi?Mert nem rendezték a bértáblát.Én egy 40 000 ft-s videóra nem kaptam áruvásárlási hitelt,mert kevés volt a keresetem hozzá.Ez volt 2001-ben.Jó mi?

A másik dolog:lakást szándékoztunk venni,de a csudijó 3%-os fészekrakó hitelt csak akkor kaphattuk volna meg,ha fel tudunk fedezetként mutatni másik két lakást.Jó mi?Na ezért mondják,hogy a gazdagokkat támogatta.Ha volt már anyunak és apunak 1-1 lakása,akkor simán kaphattak hitelt egy 3.-ra.

Nem vok MSZP párti,de amikor hatalomra kerültek 2 hónapon belül 50%-ot emeltek a fizumon,mert rendezték az EÜ-ben a bértáblát.És csodák csodájára 2003-ban már lakást is tudtunk venni.Akkor tényleg az MSZP-nél volt a pont.....

2010. febr. 9. 17:25
 15/41 anonim ***** válasza:
93%
Most is a gazdagok felemelésére készülnek nem tudom mért ilyen elvakultak az emberek...ha az mszp sz*r akkor csak a fidesz marad? Nem azért kéne egy pártra szavazni mert a másik nem jó! Van ezen a kettőn kívül még választási lehetőség jobb lenne belátni...mert én a szegényeknek és munkanélkülieknek csak még sanyarúbb 4 évet jósolok! Szerintetek az ingatlan adó beszüntetése kinek javát szolgálja? Ha beszüntetik akkor kin fogják behajtani azt az összeget? Hát persze hogy az éh bérér dolgozó embereken majd levonják az ő fizetésükből!!
2010. febr. 9. 21:09
 16/41 anonim ***** válasza:
80%

17:25:

Az MSZP pont hogy 2002-ben kúrta el, hogy betartotta a betarthatatlan 100 napos programot. Nem azt mondom, hogy a Fidesz jobb lenne, ellenben a 94-98 közötti mszp-s kormány sokkal jobb volt, mint 2002-től amikor ők is nekiálltak az osztogatásnak. Nem az a gond, hogy Gyurcsány és Bajnai megszorítottak, mert adott helyzetben már nem lehetett mást tenni, hanem az, hogy oda eljutottunk, hogy szükségessé vált. Magyarul a 2001-2006 közötti időszak miatt szívtunk 2006-tól!

2010. febr. 9. 22:10
 17/41 anonim ***** válasza:

17:25:

Az MSZP pont hogy 2002-ben kúrta el, hogy betartotta a betarthatatlan 100 napos programot. Nem azt mondom, hogy a Fidesz jobb lenne, ellenben a 94-98 közötti mszp-s kormány sokka

Ez nem párt kérdés, hanem közgáz!

Ha olyanokat támogatsz akik nem fognak a hazai fogyasztáson lendíteni, és a már amúgy is magasabb pénzügyi lehetőségeiket az import termékeke fogyasztására költik. AZ nem teremt munkahelyet, csak kis részben szivárogtat lefelé jövedelmet, és nem élénkíti a hazai gazdaságot! A kisebb jövedelmek felzárkóztatása és az import kiváltása a megoldás.

2010. febr. 10. 00:34
 18/41 anonim ***** válasza:

tegnap 17:25-ös vok.Én csak arról beszélek ami engem a két kormányzás közül jobban,vagy rosszabbul érintett.Nem érdekel engem az,hogy ez osztogató politika volt-e vagy sem.Különben meg nem segélyt kaptam,hanem közalkalmazotti bért.2001-ben 38000 nettó volt a fizum az EÜ-ben ,6 év munkaviszonnyal,5 év sulival 2 végzettséggel.Akkor ettől még a bolti eladó tesóm is jobban keresett.Én nevetgéltem tegnap amior Orbánt arról hallottam beszélni,hogy emelni kell az ápolók fizetését.

Én 2001-ben házasodtam,2002-ben szültem,"fészket kívántunk rakni"De akkor is az az igazság,hogy ez a fidesz támogatásával nem sikerült.Jött a 100 napos program,és én jobban éltem,mint 4 éve.......:))

Hozzá kell tennem,hogy 2002-ben a Fideszre szavaztam,ennek ellenére mint közalkalmazott az MSZP első 4 évében jól éltem,Gyedből kényelmesen fizettem a hitelt,amikor dolgoztam tudtam,hogy mennyiért dolgozom.De most úgy áll a helyzet,hogy a magas adók miatt hiába van rendezett bértábla,minél több a bruttóm annál kevesebbet viszek haza.A nettóm jelenleg 15000-rel kevesebb mint 2005-ben....

Ha nem gazdaságpolitikailag kérdezed kedves kérdező,akkor én ezt monthatom el neked,hogy én így éreztem meg a kormányzásukat a saját bőrömön.

2010. febr. 10. 06:26
 19/41 anonim ***** válasza:

Szerintem az a minimál bér emelés úgy történt,hogy az Mszp megmondta tönkre megy a gazdaság ha ezt végrehajtja a Fidesz!

Végre hajtotta.Nem ment tönkre.

Miért váltotta le a nép?

Szép kérdés.Én nem tartozom azok közé,akik leváltották.Talán,mert sokan nem tudták elviselni,hogy fiatalok dirigálnak az országunkban,mert szerintük tudatlan és minden lépésük ROSSZ!Pedig ha visszaemlékszel Orbán-Horn vita kapcsán,nem tudta a mi Gyulánk,mi az a GDP!Azt mondta nevezze aminek akarja!Az ilyeneket nem tudják sokan lenyelni és bosszút esküsznek és végrehajtják.Azt kijelenteni nem fogom hogy mindent jól csinált,de azt sem hogy mindent rosszul.Ki-ki emlékezzen,hasonlítson amihez akar,nem az én tisztem...

2010. febr. 27. 13:47
 20/41 anonim ***** válasza:
83%

Egyszerű ez: Ha jól csinálták volna, akkor nem váltották volna le vikikét, és bandáját.De már megint ugyanazt csinálják! Hurrá Hajrá, megnyerjük, itt az idő, meg az ilyen baromságok.Higgyetek orbánkának, ha akartok, de tudjátok, nem veletek van: Egy kicsit gazdagabbakkal.

Csak egy maradhat:

Jobbik.

2010. febr. 27. 17:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!