Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az oka, hogy a szinte...

Mi az oka, hogy a szinte minden téren sikeres Orbáni gazdaságpolitika nem képes a munkanélküliséggel megbírkózni?

Figyelt kérdés

Azon töprengtem, hogy mi az oka, hogy az egyébként szinte minden téren sikeres, Orbáni gazdaságpolitika ellenére a munkanélküliek valós száma nő. Évek óta zérus az infláció,

már szinte defláció van, úgy hogy közben rezsicsökkentést hajt végre a kormány. A GDP növekedésben EU-s dobogósok vagyunk, még sem képes csökkenteni a valós munkanélküliek

számát. Na, ez vajon miért van?

A valós munkanéküliek alatt, azokat értem, akiket nem foglalkoztatnak legalább minimálbéren, ugye a közmunka felszívja a munkanélküieleket, ezért csökken a munkanélküliség

statisztikailag, azonban valójában a valós értéke növekszik. Az EU-ban máshol csökken a munkanélküliek száma. Szerintem ennek a problémának a gyökere az Uniós regionális

gazdaságpolitka számunkra kedvezőtlen hatása miatt lép fel.

Az EU agrárgazdasági téren is egy egységes állami szervezetre törekszik, azaz az adott EU-ból exportálni képes gazdasági cikk mennyiségét elosztja a tagországok közt. Azaz ha

pl a szílva, alma EU-s kvótáját megtereli X ország 4/5-részben, már nekünk nem jut, csak max 1/5-résznyi termelhető mennyiség ! Rengeteg gazda az országban pénzben kifejezett

támogatást kapott azért, hogy ne termeljenek adott mennyiségnél többet, vagy semmit sem. Gyakorlatilag nem képes a vidéki munkanélküliséget felszívni az agrárium, ami nagy

baj, mert ez húzóágazat volt évtizedekig magyarországon. Sajnos a fővárosra koncentrált nehézipar nem létezik, lévén privatizálták, ezért a nehézipar sem képes felszívni a

munkanélküliséget. Rengeteg vidéki költözik fel a fővárosba a könnyebb boldogulás miatt, sajnos hiába. Ennek az országot közvetve, nem pedig közvetlenül sújtó EU-s

gazdaságpolitika a felelős, amely az alapító országokra nézve igen kedvező, de az egyre később csatlakozottakra arányosan kedvezőtlenebb.

Te hogy gondolkodsz erről ? Mi a véleményed?

2015. jan. 26. 22:15
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%
Mezőgazdaság és feldolgozóipar is működött ebben az országban szépen, csak ezt nem tudják azok, akik nem éltek a szocializmusban, ellenben bőszen átkozzák.
2015. febr. 6. 14:00
 32/38 anonim ***** válasza:
27%

A munkanélküliséget munkahelyteremtéssel lehet orvosolni.

De ehhez az egész gazdaságot át kell alakítani, felépíteni azt az infrastruktúrát, amit a ballib fáradságos munka árán lebontott.

Ehhez idő kell és komoly alkudozás, meg annak az éveken át súlykolt nézetnek a megváltoztatása hogy a magyar csak segédmunkára jó...

2015. febr. 6. 15:34
 33/38 anonim ***** válasza:
87%
Persze, hogy nem képes megbirkózni! Hisz még a munka fogalmát sem ismerik! Csak azt tudják, hogy közmunka, azt jónapot! De még az sincs, basszák ki!
2015. febr. 6. 15:58
 34/38 anonim ***** válasza:

A FT - ha jól emlékszem - 2015 júliusára prognosztizálta az összeomlást (kb. 2,5 évvel ezelőtt).

Meglátjuk.

2015. febr. 6. 16:50
 35/38 A kérdező kommentje:

"Látszik, hogy te nem értesz hozzá, mert kevered a mezőgazdaságot és a feldolgozóipart is kapásból..."

Leírtam, úgy látszik nem tetszett megérteni, hogy ezek összefüggenek a mezőgazdaság húzza a feldolgozóipírt is és így tovább !

Ha nincsen mezőgazdaság, mit dolgozól fel????? Az húzza a többit.

szerintem ezeket a személyeskedő sértegetéseket meg abba lehet hagyni. Ha már nem sikerült észérveket hozni, kifogytatok? Szerintem nektek ideológiailag nem tetszik a Fidesz vagy KDNP, ezt megértem, de akkor nem kell személyeskedni

2015. febr. 23. 18:40
 36/38 A kérdező kommentje:
Na, hát akkor megpróbálunk újranekifutni, hátha most sikerül összehozni valami értelmes választ :-)
2015. márc. 6. 10:48
 37/38 anonim ***** válasza:

Szóval akkor:

neked tetszik=értelmes

neked nem tetszik=hülyeség

Szerintem inkább beszélgess magaddal:D

2015. máj. 22. 10:19
 38/38 anonim ***** válasza:
Mert nem akar megbirkózni vele.
2015. jún. 6. 14:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!