Mi minősül hazaárulásnak Magyarországon?
Én úgy tudom pl.: ellenséges országnak fontos információ kiadása
ez bűncselekmény és hazaárulásnak minősül.
DE én úgy tudom nem bűncselekmény és nem minősül hazaárulásnak pl ezek csak mostanában erre is rámondják:
pl.: nem megy el valaki szavazni,
a magyar gárda ellen cselekszik tevékenységüket gátolni visszaszorítani próbálja ld.:rendőrség a magyar gárda által szervezett gyűlések feloszlatásáért stb.
de javítsatok ki ha nem így van
A Btk. a "Hazaárulás" bűncselekményét az alábbiak szerint határozza meg (144. §).
Az a magyar állampolgár,
aki abból a célból, hogy
a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét sértse,
külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel
kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn,
bűntettet követ el,
és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Ennyi. Szívem szerint lassan már büntetném a hazaárulózást is, mert nagyon sokan azt se tudják, mi ez, mégis mondják úton-útfélen. Egy politikai párttal való szimpatizálás sem hazaárulás.
Hát, túl macerás az a megfogalmazás, hogy aki a haza ellen cselekszik, mert hiába jó a hazának valami, ha benne az egyének szenvednek. Az ember az első!
Na meg...sok kretén állampolgár is ezzel a megfogalmazással bűntehető lenne, mikor elárulta a saját és gyerekei jövőjét! Lopjunk, feketézzünk, szarjuk le a megszorításokat, monnyon le...stb.
06:23
Pontosan mit értesz ez alatt?
Mitől lenne ez hazaárulás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!