Vona Gábor lesz a magyar Che Guevara?
Ahhoz Vonának annyira meg kellene változnia, hogy akkor már nem Vona volna.
De az érdekelne, miből lehet ilyen következtetésre jutni. Nekem nem sikerült.
Azoknak, akik nem hittek nekem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazife..
12.01
a wikipédián elég alaposan le van írva, hogy mi a dzsungel. a tankönyv amit belinkeltél amúgy csak annyit ír, hogy az ázsiai esőerdőket dzsungelnek is nevezik. tehát a szövegértéseddel van a gond. nem azt írja, hogy kizárólag ezek a dzsungelek, hanem hogy ilyen néven is szokták őket emlegetni. pl ha azt mondom, hogy az oktondi tinédzser fiúkat hímnek is szokták nevezni, akkor az mit mit jelent? hogy csak az oktondi tinédzser fiúk a hímek az egész világon?
Én se azt mondtam, hogy azt írja, csak azt nevezik annak, de semelyik másiknál nem írja, hogy dzsungelnek is neveznék. Az állítást kétféle képen értelmezhetjük.
"a dél-ázsiai monszunerdőket dzsungelként is emlegetik"
1. A dél-ázsiai monszunerdők, más néven dzsungelek.
2. Egyéb monszunerdők is dzsungelek, ahogy a dél-ázsiai is.
Viszont ebben a szövegkörnyezetben elég valószínű, hogy az 1-es értelmezés a helyes.
A Wikipédia olyan pontatlan, hogy konkrétan, ha azt írod be, hogy dzsungel, az esőerdőre irányít át, még csak nem is a monszun erdőre.
Persze a köznapi értelemben a dzsungelt valóban használják az esőerdőre, de ez a megnevezés helytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!