Leghátrányosabb helyzetű kistérségekben nem kell adót fizetni - mi lenne ha így próbálnánk fellendíteni a gazdaságukat, befektetőket és visszatelepülő lakosságot csalogatva oda?
Senki nem költözne önszántából egy rakás naplopó cigány közé, a cégek meg ott létesítenek munkahelyet ahol van dolgozó ember.
Alapból lehet én nézem rosszul, de szerintem jobban megéri a már kialakult, jól működő térségeket tovább fejleszteni, és magasabb szintre emelni, mint egy totál elmaradott térségbe pumpálni a pénz, hogy egyáltalán szintre hozzuk.
szerintem utolsó ez felmérés kérdése. én előbb megvizsgálnám azt, hogy a térségben élők mennyire hajlandóak, és mennyire képesek egy adott munkára, majd ha ez a válasz nagy arányban pozitív, akkor oda érdemes lenne üzemet telepíteni.
egy nagyvárosi fejlesztéssel az a probléma, hogy mondjuk ha tényleg egy gyárról beszélünk, én úgy látom, hogy sokkal lenézettebb dolog, mint egy irodában ülni, tehát akinek valaha volt már "elitebb" munkája, akkor annak jelen pillanatban hiába nincs, nem menne el egy gyárba, csak mert az éppen épült.
egy hátrányosabb településből meg a közeli nagyvárosba bejárni szintén nem ösztönző, meg az utazási költségtérítés miatt még egy kis plusz pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!