A kormány privatizálni akarja az egészségügyet?
Persze, az orvosok elvándorlását mérsékelné, hisz egy kezdő doki havi nettó 200 ezernél már meggondolja, hogy itthon maradjon-e.
De, sokaknak nem fog kedvezni ez az új egészségügy.
Az Egyesült Államokban is vannak bajok a magánbiztosítókra alapozott egészségüggyel.A felszerelések persze a legmodernabbak, legjobbak, a kórházak is igényesek.
De, sokszor embertelen az a rendszer.
Én támogatnám, de ez is úgy fog megvalósulni, mint ahogy általában minden Magyarországon.
Szépen elcseszik.
A vicc egyébként, hogy az USA-ban alig van adó és úgy vannak magánbiztosítások, de nálunk a magas adókkal elszednek minden pénzt az emberektől és úgy kapjuk meg a magánbiztosítást. Körülbelül, mintha levágnád a farkát egy férfinek, aztán meg odaállítanád elé Kelly Brook-ot, hogy tessék, megrakhatod.
Nem tudom, de valóban vannak olyan ismerősök, akik inkább hazajöttek Usa-ból, h itt csináltassák meg a műtétet, mert horror árak vannak.
Láttam doku filmeket, azért az is kemény, h egy alapdíj csaj annyit tartalmaz, h fogad az orvos, ha már kell egy CT vagy bármi akkor simán rádvernek 50-100 ezret(írtam valamit)
Aztán ha úgy gondolod, h nincs pénz rá és mégis baj van akkor hazafelé összeesel és kész.
A legdurvább, h vannak, akik törlesztik még a tavalyi vakbél műtétet.
Az orvosi költségeket most is ki kell fizetni.
Ami nem mindegy, hogy mindezt egy közös alapból teszik (amibe te és én, az adófizetők tettük bele a pénz), vagy piaci alapon működne (ahol nem lehetne haveri alapon lenyúlni).
Akkor már inkább a fizetős egészségügy, cserébe kevesebb/semmi TB fizetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!