Miért gondolják, hogy Orbán hibája, hogy rosszabbúl élünk, hiszen a világgazdasági, regionális specifikációhoz kellene viszonyítani a helyzetünk?
Mindenhol évtizedek óta, azt hallom, hogy a magyar kormányok hibája, hogy egyre rosszabbúl élünk, de ez nem így van !
Van a világgazdaságban egy keletre tartó eltolódás, az USA helyett már Kína a világvezető ország és az EU is egyre mélyebb válságba kerül, ennek a magyar gazdaságra gyakorlolt hatása sajnos az, hogy még legalább 10 évig egyre rosszabbúl fogsz élni a magyar kormánytól függetlenül !!
Pl, egy gyorsan sűlyedő hajón ha feldobsz egy érmét, az a tengerszinthez képest nem fog feljebb emelkedni a hajó sűllyedése miatt, ezért van az, hogy a magyar gazdaság csak a regionális (Eu) értékhez képest képes csökkenteni az elszegényedést, de nem annak a hibája ha lejebb kerülünk. Ha nincsen reálgazdasági termelés, nem is reális az hogy jobban éljünk.
2008-ban is a világ gazdasági helyzetével magyaráztad Magyarország gazdasági helyzetét, vagy akkor Gyurcsány volt a hibás?
Egyetértettél akkor a Fidesszel, amikor kerékkötői voltak a gazdasági krízis kezelésének? (tüntetések, népszavazásokkal való fenyegetőzések... persze azóta már nem lehet szavazni szinte semmiről)
Te nem ugyanabban az országban élsz, mint én? Nem látod, hogy mit művel Orbán?
Nézd, ha nem látsz, az nem az én bajom, hanem a te készüléked hibája.
Az egész a rendszerváltáskor el lett rontva. Amikor az állami vagyont fillérekért elherdálták.
Innentől kezdve a legnagyobb jóindulattal sem lehet mit kezdeni, szarból nem lehet várat építeni.
De úgy látom nagyon meg sem próbálják. Manapság csak azért megy valaki politikusnak, hogy minél többet lophasson, a haza érdeke nem számít.
"Te nem ugyanabban az országban élsz, mint én? Nem látod, hogy mit művel Orbán?
Nézd, ha nem látsz, az nem az én bajom"
Bakker, a te bajod is, és az én bajom is, hogy ő nem lát. Sok kis fidesz-fanatikus akármi van is, rájuk szavaz, és ezzel az országot teszik tönkre. Nem mondom, hogy mind hazaárulásból, gonoszságból: egyszerűen meg vannak vezetve.
Gyakorlatilag a papok is azt mondják, hogy csak akkor jutsz a mennyországba, ha aláírod a kubatov-listát, Fideszre szavazol...
Igen, engem is ez érdekelne, amikor itt fikázzátok Orbánt. Az MSZP vajon mit tud felmutatni, mit tud ajánlani? Ők mennyivel tettek többet?
....
(És itt szokott jönni a magyarázat, hogy Orbán mennyit lopott. Erre a kérdésre értelmes választ még nem hallottam.)
Az, hogy itt nem jól mennek a dolgok, mert kimennek dolgozni angliába meg ausztriába mosogatni, az csak a gazdag nyugattal való összehasonlításból ered, de ha megnézed a régió vagy az hozzánk azonos adottságú országokat, sokkalta fejlettebbek vagyunk és jobban élünk.
Mikor tisztúlnak ki a fejek és maradnak arealitás talaján az emberek és nem mindíg usával hasonlítják maguk össze?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!