Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg azt hiszi valaki,...

Tényleg azt hiszi valaki, hogy a magyar embereknek jobb lesz, ha új kormány jön?

Figyelt kérdés

Szerintem minden marad a régiben, ugyanis nem a politikusok miatt rossz ebben az országban élni,hanem az emberek miatt. Hosszú lesz.

A boltokban a sok proli egymást lökdösi a kocsijával, mert siet és bökdösi a másik embert, talán észreveszi, hogy ő haladni akar. És a buta nem fogja fel, hogy úgysem jut ki hamarabb és egyébként, ha annyira sürgős dolga van, azzal kellett volna kezdeni. De ez nem lényeg, mert Ő siet. A múltkor egy pár leállt veszekedni a pénztárossal, mert megkérte őket, hogy a kiszakadt cukor helyett hozzanak már egy másikat, ezt meg elteszi a pult alá. A pár nekiállt veszekedni, hogy "mit képzelnek itt magukról, ők itt pénzt hagynak, szóljanak egy MUNKÁSNAK, hogy hozzanak nekik stb..." Már vagy 5x hozhattak volna maguknak újat, a sok birka meg kussolt a sorban és helyeselt. Igen, én elzavartam őket elnézést,kérem,köszönöm szavak kíséretében,hogy hozzanak maguknak vagy álljanak ki a sorból. A sorokban keresztben állnak meg a kocsival, lesz*rják hogy el akarsz menni, úgy kell szólni érte. A tömegközlekedésben ugyanez. Mint a birkák, olyanok. Tolakodnak, "jajj, a buszon meleg van, gyorsan, gyorsan", de nyáron is bevágnak egymás elé, haladjunk, érjünk oda. Ha a jegyet vásárló után én nem szállok fel rögtön a "nyakába", akkor rám tapadnak. A buták nem értik meg, hogy a busz nem indul hamarabb, akkor sem, ha ők egymást tapossák, úgyis mindenkit meg kell várni. A helyi járatokról nem beszélve. Vagy a közlekedésről, az orvosról, arról, hogyha a mondataidban a kérem és a köszönöm szót használod, vagy csodálkoznak, vagy egy gy**érnek tartanak. Vagy arról, hogy a "munkaalapú társadalom, nemzeti, magyar,turul,nyugdíjemelés,támogatás,segély,szakmunkás képzés,gonosz gazdagok,tanulás helyett munka" szavakra milliók kerülnek euforikus állapotba, mintha egy óriási szektában élnének, aki pedig nem így tesz, az természetesen baloldali, liberális.

A múltkori tüntetésről néztem egy riportot. Az emberek, akik megszólaltak, azt sem tudták, hogy mit akarnak. Csak tüntetnek, mert most rossz. Régi történelemkönyvekben is ilyeneknek ábrázolják a magyarokat. Vicc.

Hogyan hihetik emberek, hogy jobb lesz azzal, ha egy ugyanolyan társadalomban felnőtt politikus gárda váltja őket, mint a jelenlegi?

2015. jan. 4. 09:30
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Nyilván ezek csak kiragadott példák voltak, de örülök, hogy a többség meglátta a lényeget benne.

Viszont a politikára és a gazdasági helyzetre fogni a bunkóságot és a butaságot, szerintem csak kifogás. Nálunk sokkal szegényebb országokban is kedvesebbek az emberek, akármennyit is dolgoznak.

2015. jan. 4. 13:45
 12/21 A kérdező kommentje:

"Ez meg olyan libber nyivákolásnak tűnik."

Pontosan ezt mondom. Mintha csak liberális vagy nemzeti érzelmű lehetnél.

Kár, hogy Mo.-n a nemzeti érzelmű a sör-pálinka-nagymagyarország-rock-mocskos mindenki, aki nem magyar-jobbik-munkát,kenyeret szintet jelenti.

A liberális pedig a rasztás-bölcsész-szívogatós-mindentlehet-mindent szabadon-egyszer élünk szintet.

Ezek szerintem hungarikumok. :)

2015. jan. 4. 13:50
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki tudja, hogy ez nem igaz, csak hát könnyebb mindenért a politikusokat szidni, minthogy elismerni, hogy bizony mi is hibásak lehetünk. Viselkedni üres zsebbel is kéne tudni. Az afrikai törzsek is nagyobb tiszteletet mutatnak egymás iránt pedig ők annyira szegények, hogy pucéran táncolnak egy tűz körül.
2015. jan. 4. 15:07
 14/21 anonim ***** válasza:
93%
Ezt úgy hívják, hogy magyar mentalitás... :)
2015. jan. 4. 21:24
 15/21 anonim ***** válasza:
37%

Sok kavarodás van ebben a kérdésben.

Kérdező, azt írod, hogy puszta kifogás az, hogy rossz a gazdaság, és emiatt vagyunk bunkók, pedig nem. Van hatás, ok-okozati összefüggés. Pl. nő az elégedetlenség, ha a fogyasztói igény messze nagyobb, mint a fogyasztói lehetőség (érthetőbben fogalmazva: nagyobb a fogyasztói elvárás, mint a fizetőképes kereslet, vagy a piaci kínálat, és ide érthetünk mindenféle elvárást és szolgáltatást, legyen az állami vagy gazdasági).

Ha a politikusok mindig azt ígérik, hogy kolbászból lesz a kerítés, és közben nemcsak hogy kerítés sincs, de azt látják, hogy a politikusok az emberek kutyaolát is büntetlenül ellophatják, akkor bizony ingerültek lesznek, és ott vezetik le, ahol tudják. Az emberek ingerültek lesznek, ha létbizonytalanságban élnek, ha nem tudják, hogy holnap lesz-e munkahelyük, vagy nem, hogy ki tudják-e fizetni a rezsit, tudnak-e kaját venni, rendezni tudják-e az adósságot... ezek mind szorosan összefüggnek a politikával.

Vannak helyek, ahol sokkal kisebb igényeik vannak az embereknek, mert a média nem nyomja tele a fejüket a fogyasztásra való ösztönzéssel, ők lehetnek talán boldogabbak.

Az afrikai példa, hogy nincstelen emberek milyen boldogan éldegélnek tábortűz körül táncikálva szintén nem fedi a valóságot. Gondold át, hogy Afrikában hogy hullanak az emberek és nem csak az éhezés vagy az ivóvíz hiánya miatt, hanem a rendszeres bűnözés, törzsi háborúk miatt is. Tudod, hogy ott mennyi nemi erőszak van még kisgyerekekkel szemben is?

Nem nevezném azt boldogságnak. Az is csak egy életkép szeletkéje, mint amit a kérdező is felvázolt. Mert nem csak ilyen emberek vannak.

2015. jan. 5. 22:13
 16/21 anonim ***** válasza:
37%

(előző vagyok)

Ja és az is hozzátartozik, hogy azért az emberek igenis befolyásolhatják a politikát, bármilyen hihetetlen is, csak hát nem mindegy, hogy az emberek bedőlnek-e a pártok szimpla kampányának, legyen az bármilyen drága, profi, jelenjen meg akármennyi helyen, stb. vagy képesek egy értelmes és fenntartható programot kínáló párt kedvéért felállni a tévé elől negyed órára, és elmenni szavazni. Mert sok múlik a nem-szavazókon is.

Szóval kell egyfajta immunitás is a gyűlöletkampánnyal szemben, kell figyelem és értelem, türelem a mások alternatívájának meghallgatására, annak "kiértékelésére, és kell bátorság a változásra, stb.

Igen, sok múlik rajtunk is. Ott is sok múlik, hogy szidjuk a korrupt politikusokat, holott, rengeteg ember csal, legyen szó áfáról, a kuncsaft meg CINKOSAN szemet huny. Szóval árnyalt az igazság.

Amiket írtam, nem ellentétek, hanem kiegészítések. Ilyen emberek mellett lehetnek ilyen politikusok, különben már rég kigolyóztuk volna őket!

2015. jan. 5. 22:35
 17/21 A kérdező kommentje:

Pontosan erről van szó. Ilyen társadalomban nem csodálkozom, hogy a politikusok is ilyenek. Mindenkinek magát, utána az egyre tágabb környezetét kellene rendbe tennie és akkor lehetne változás, évek múltán.

De addig marad az, hogy aki megunja ezt a sok bunkó, buta embert( az intelligens emberek minden helyzetben sokkal nyugodtabbak. Akkor is, ha létbizonytalanságban élnek. Ezt akármelyik pszichológus megmondja.), az csomagol. És egyre több ingerül, bunkó, buta, türelmetlen ember marad itt. Vagy inkább maradt.

2015. jan. 7. 18:06
 18/21 anonim ***** válasza:

Megint kénytelen vagyok megcáfolni téged, mert sok tévedés van a válaszodban.

Először is az általad felsorolt problémák inkább kis emberi gesztusok: az udvariatlanságra hoztál különféle példákat.

Azért az udvariasság olyan dolog, hogy az azon túllépésének képessége is emberi. Neked nehezen megy, hisz ez zaklat fel jobban, ezt látod főbb problémának, mert ezt sorolod.

Én úgy gondolom, hogy az egészségügy színvonala (és itt nem csak az orvosok udvariasságára, készségére gondolok), az oktatási rendszer ledarálása, stb. a munkanélküliség és szegénység növekedése, a hanyag környezetvédelmi politikánk stb. sokkal mellbevágóbb dolog, minthogy a buszon rálépnek a sarkamra vagy sem.

Tévedsz ott is, hogy az intelligens emberek törvényszerűen türelmesebbek. (Nem tudom, tisztában vagy-e egyáltalán a fogalom jelentésével, nézz utána a biztonság kedvéért). Én sok rendkívül magas IQ-s embert ismerek, a Mensa HungarIQa-ból (ha nem hallottál róla, a neten utánanézhetsz,hogy mi ez), ahol bizonyítottan csak ilyenek kerülhetnek, és hidd el, hogy az intelligenciának nincs köze a modorhoz, vagy a stressztűrőképességhez, stb. Azért megnézném, hogy milyen hiteles pszichológiai tanulmányokra hivatkozol, mert szerintem ez csak kitalálás. Véleményem szerint az intelligens emberre, bár ez sem törvényszerű, az a jellemző, hogy nagyobb eséllyel tudja elkerülni a létbizonytalanságot, mint a hasonló helyzetben lévő nem az átlagos vagy átlag alatti intelligenciájú embertársai.

Mellesleg ismerek átlag alatti intelligenciájú embereket is, akiknek a modorában nem találok semmi kivetnivalót.

Tény, hogy mindenkinek magát kellene elsősorban felemelnie, a maga tetteiért felelős, stb. de az is tény mint írtam, és bocs, hogy ismétlem magam, hogy az oktatási színvonal és egyéb dolgok egyre nehezebbé teszik ezt, ami a politikán múlik. Szóval ez egy spirál amin lejtmenetben haladunk.

Meg is lehetne fordítani a kérdést, és ebből talán látni fogod, hogy nincs teljesen igazad: Tényleg azt hiszi valaki, hogy a gazdaság, egészségügy, oktatás, stb. jobb lesz, ha nem változik a politika, csak az emberek nem lépnek a másik sarkára?

2015. jan. 8. 12:10
 19/21 A kérdező kommentje:

Van igazság abban, amit mondasz. Az utolsó mondatodban főként.

Kiegyezhetünk abban, hogy a politikán és az embereken egyaránt múlik az ország jövője és a társadalom igénytelensége/igényessége.

Az én példáim azért a fentiek, mert az ilyen sarkamra lépő emberek többségében nagyon primitívek, tudatlanok, mintha egy szellemi ketrecben élnének. Nem lexikálisan, hanem...nem tudom szakszavakkal kifejezni, de az a lényeg, hogy olyanok, mint akik körbe-körbe szaladgálnak, bosszankodnak miatta, de eszük ágában sincs ebből kilépni.

A legtöbben azt is tudják, hogy mi kellene az előre lépésükhöz, de bevallottan nem tesznek érte semmit különböző kifogások miatt. Tegnap beszélgettem egy felnőtt férfivel és elmondta, hogy van két diplomája, csak vidéken nem tud vele érvényesülni, ezért árul műszaki cikkeket, mint eladó. Mondta, hogy kezdőtőkére lenne szüksége, én pedig mondtam neki, hogy akkor tegyen félre, sok kicsi sokra megy, kevesebb édesség, több bicikli nyáron a busz helyett, péksüti helyett vajas zsemle stb. Saját tapasztalat, én is így jöttem el vidékről. Azt válaszolta, hogy ő nem az a fajta, aki hajtana, csinálná és néha jól esik neki elmenni moziba vagy megvenni egy-két zacskó chipset. És az ilyen emberek sajnos 5-10 év múlva pontosan a frusztrált, sarkamra lépők lesznek, akiknek "jó az úgy, ahogy van, ott b****a meg, ahol van. De azért a rohadt politikusok hibája minden." :)

2015. jan. 8. 13:50
 20/21 anonim ***** válasza:
Változtatáshoz összefogás kell, nem egymást elküldeni melegebb éghajlatokra és nem E/1-ben élni mindennapjainkat. Ezzel kellene kezdeni valamit mert így nem igen mászunk ki a pöcegödörből.
2015. jan. 9. 16:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!