Miért kéne a baloldalnak csúfolt pártok szavazatait összeadni?
# 10/11 Időpont ma 14:09
"Természetesen szánalmasnak tartom, hogy csak azért vannak összeadva a baloldali pártok, hogy "megelőzzenek" más pártokat. És kíváncsi vagyok, hogy ezt csak én látom így, vagy mások is."
Akkor legközelebb tedd fel ezt a kérdést.
Ha megkérdezem egy 2 méter magas, 2 méter széles úriembertől, hogy:
"Elnézést, az ön anyja prostituált?" És erre ő akkorát lekeverem nekem, hogy az aszfalt adja a másikat, akkor hiába védekezem utólag, hogy "Dehát én azt akartam tudni, hogy az ön anyja prostituált jó palacsintát tud-e sütni, most erre miért reagált így?"
Nem tudom hány éves vagy, de mivel már billentyűzeten tudsz pötyögni, tanulj meg kérdést is feltenni. Az úgy még mindig nem fair, hogy a kérdésed felét elhallgatod.
Lehet, hogy részben rossz a példa, de a tanulság helyes.
"Természetesen szánalmasnak tartom, hogy csak azért vannak összeadva a baloldali pártok, hogy "megelőzzenek" más pártokat."
Viszont téged miért csak a baloldalon zavar az ilyen összeadás, az már tiszta, hogy annak idején a jobboldalon nem zavart. Az elmélet ugyanaz.
A politikában meg épp az a baj, hogy indulatgerjesztésre játszanak, és nem a logikára. Te is indulatból teszed fel a kérdésedet, és nem gondolkozol.
A politika nagy része kihat a gazdaságra, ami nagy hatással van ránk. lehet akárhogyan érezni, de a kettő meg kettő az négy lesz. Csak az a kérdés, hogy ezt mikor látjuk be. Nem az a kérdés, hogy a baloldalon mit hogy adunk össze, hanem az, hogy ami most van, az jó irány-e vagy sem. Elég határozott mutatók vannak: soha ekkora mélyszegénység, hajléktalanság, munkanélküliség (és felejtsd el a közmunkát, mert az nem munka, hanem valami segély feltétele. Annyi hibát követ el a Fidesz, hogy az nem igaz. És igen, mondhatod, hogy az MSZP-is követett el hibákat, és én mélyen egyet is értek veled ebben, de nagyságrendileg sem ekkorákat, és képesek voltak váltani rendszeresen miniszterelnököket ha valami nem stimmelt. Orbánnál valami nem stimmel, ez a napnál is világosabb, de nem képesek váltani még párton belül sem. Ez autokrácia.
Amúgy maga a kérdésed mint mondtam, teljesen lényegtelen. Kit izgat, hogy Kis Miska összead-e számokat, vagy nem! A lényeg az, hogy az emberek hány százaléka ért egyet a Fidesszel.
Más kérdés az, hogy a Fidesz - joggal való visszaéléssel, ami ugyebár bűncselekmény - teljesen magára szabta a választási törvényeket. így más pártoknak és a szavazópolgároknak sokkal kevesebb esélyük van. Márpedig ha a Fidesz ezt az irányt követi, akkor könnyen lehet, hogy sok vér fog itt még folyni, az meg kinek lenne az érdeke?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!