Ugye ti nem doltok be annak a mesenek, hogy a valasztasok eredmenye a valasztason reszt nem vevo emberek velemenyet is tukrozi?
Már hogy a fenébe ne tükrözné?
Még nem hallottam olyan véleményt, és nem is tudok elképzelni olyan szituációt, ahol a nem szavazók nem befolyásolják az eredményt. Na jó, 100%-os részvétel mellett.
Nem fogalmaztam eleg precizen. Termeszetesen valamit merhato adatot mutat nyilvan az is, hogy hanyan nem mentek el szavazni.
De ez nem jelenti azt, hogy a nem szavazo emberek a szavazas eredmenyenek megfelelo aranyban tamogatjak a partokat, sot. Pont, hogy a legtobb esetben nem lenne termeszetes, ha merheto modon tukrozne ilyet. Ennek ellenere a kormany szeret ugy tenni, mintha az orszag 2/3-ada (66.6%) tamogatta volna oket, holott ez a szam csak 27.5%. Tehat azt probaljak sugallni, mintha a tamogatottsaguk a valosnak tobb mint ketszerese lenne.
Igen kérdező, éppen erre kellene az "Egyik sem" lehetőség.
Mondjuk biztos elég égő lenne, hogy kétszer többen szavaznának erre, mint a győztes pártra. ;)
Igen, így pont az ellenkezője a kérdés, legalábbis az én értelmezésemben.
Amúgy nem kapták meg a szavazatoknak a 66%-át sem, csak 44%-ot. Csak a parlamenti helyek 2/3-át kapták meg a választási törvény miatt. De egyébként egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!