Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért olyan népszerű a romákná...

Jalwaig kérdése:

Miért olyan népszerű a romáknál a jogász szak?

Figyelt kérdés

Miért olyan népszerű a romáknál a jogász szak?

Az egyetememen (Elte) meglepően sok a roma fiatal.

2014. dec. 25. 23:14
1 2
 11/17 anonim válasza:
100%
A jogászi hivatás nem ebből áll, de mindegy. A jog feladata, hogy megoldjon társadalmi problémákat, ill. hogy a társadalmi együttélést szabályozza,(ehhez kellenek jogászok, ugyanis ők alkotják ill. alkalmazzák a jogszabályt.) nem pedig az, hogy többértelmű mondatokat fogalmazzon meg. A jogszabály lényege, hogy egyértelmű legyen, ha már kétértelmű, akkor nem jó.(De pl. a bíró ítéletét és indokolását, rendelkező részt is egyértelműen kell megfogalmazni, úgy, hogy belekötni ne lehessen.) Honnan szeded a többértelmű mondatokat? Mert nem igazán van realitás-alapja annak, amit írsz...
2015. jan. 7. 11:21
 12/17 anonim ***** válasza:
4%
Khmm... ha nem lenne, akkor a jogászok, ügyvédek, majdnem mind éhenhalnának. Ha minden egyértelműen lenne megfogalmazva, ahogy azt kellene, nem lenne rátok ennyire szükség. Amúgy a fél karomat odaadnám, ha egy félévig differenciálgeometriával kínozhatnálak titeket.
2015. jan. 7. 18:43
 13/17 anonim ***** válasza:
80%
Kedves nagyok okos matematikus! Azért mert a jogászok jól keresnek te viszont valószínűleg sosem fogsz még nem kell lenézni másokat:D Tudnék olyan jogi szöveget adni eléd,hogy becsinálnál:D Hogy létezhetnek ilyen csőlátású emberek?
2015. márc. 30. 20:09
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
Amit mi csinálunk azt 1000 év múlva is használni fogják. Ami a fizetést illeti, nézz utána milyen munkákat lehet elvállani matematikus diplomával. Olyan hülyék vagytok, hogy már fáj.
2015. márc. 30. 20:31
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Miért kell lenézni azt,aki nem matematikus?:D Szánalmas ez a hozzáállás.Egyébként jogi ügyei mindenkinek vannak vagy lesznek,nem tudom,hogy fogjátok megoldani jogászok nélkül nagy okosok:D
2015. márc. 30. 22:01
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Aki nem jár jogra azt gondolja,hogy a jogászoknak annyi a feladata,hogy csak bemagoljanak egy adott szöveget.Hát pont nem ez a feladatunk,aki itt magol,az megbukik,mert nem fogja átlátni a dolgokat.Azt hiszitek,hogy ide nem kell ész,pedig puszta logikán alapszik minden,talán ezért is tanultunk fél év logikát,hogy könnyebben felfogjuk,megértsük a dolgokat.Vannak gépész,gazdász ismerőseim,sosem néztük le egymást azért,mert más szakra járunk.. Viszont a műszakisok,orvosok stb. rendre ledöbbennek azon,hogy milyen logika van a jogi szövegekben és higgyétek el nem fogta fel az agyuk,mert teljesen máshogy látnak dolgokat.Valószínűleg én sem fognám fel azt az egyetemi matekot,fizikát,kémiát,amit ott tanítanak,de ettől még szerintem egyikünk sem kevesebb a másiknál.
2015. márc. 31. 10:32
 17/17 anonim ***** válasza:

Én sem hiszem hogy bármelyik hivatás kevesebb lenne a másiknál. Mindegyikhez tanulás és tudás kell, csak nem ugyanaz. Akinek annyira nagy az arca, az csinálja a másikét is ugyanolyan szakértelemmel és majd megtudja. :) Minden foglalkozáshoz kellenek szakemberek és egyik nincs a másik nélkül, így működőképes a világ.

A romákhoz meg annyit, hogy nem teljesen mindegy hogy roma vagy nem roma? Mostanság nem először találkozom ezzel a témával. Aki bejut a jogra, az hülye nem lehet. Aki el is végzi, az mg úgy sem. Nekem eszembe nem jut azt lesni hogy ki roma meg ki nem, egy egyébként teljesen értelmes társaságban. Akibe olyan kevés ész szorult hogy még az ilyen helyeken is csak ezt lesi, na Ő intézményt tévesztett. Nálunk az egyik tanárral szaladt el a ló, amikor egy cigány csajjal vitázott valamin az órán és akkor elkezdett mutogatni azokra akik cigányok vagy akiket ő annak vélt. Hogy milyen céllal, az most lényegtelen. Magán a cselekedetén lepődtem meg. Hát ott megállt bennem az ütő. ÉN éreztem magamat kellemetlenül helyette és az érintettek helyett is. Szerintem az a szomorú, hogy ILYEN emberek kezébe kerül diploma - főleg tanári, akinek példát kellene mutatnia - nem az, hogy egy értelmes roma egyetemre megy... Megértem én hogy nem szeretjük az élősködőket - megegyzem, én is ferde szemmel nézek rájuk - de azért az emberek nagy részével elszalad a ló.

2015. nov. 8. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!