A magyarok melyik néppel vannak inkább kibékülve a némettel vagy az orosszal?
A tettek nem öröklődnek, ezért nincs értelme 50 évvel ezelőtti események alapján ítélkezni, és annak sincs értelme, hogy egy csomó embert összevonva, egységes vélemény formálódjon róluk.
Amikor arról beszélünk, hogy az oroszok és az amerikaiak a hidegháború szélén állnak, akkor remélem minél több mindenkinek nyilvánvaló, hogy ez pár retardált politikus és pár retardált katonásdi-rajongó baromsága, ami persze a rendszer primitívségéből adódóan futótűzként tud terjedni, tehát veszélyes, de a legtöbb amerikai és a legtöbb orosz átlag ember, az most vagy karácsonyozik, vagy valami hasonló szokásos dolgot csinál, és sokkal értelmesebb annál, mintsem, hogy elhiggye annak a pár retardáltnak, hogy nekik van valamiféle kötelességük a közösség felé, akik végeredményben ők, de ettől még van, és akkor menni kell háborúzni, mert a retardáltak nem tudtak megegyezni, hogy kinek a zászlója legyen egy területen, mert ugye az fontos, hát hogy is lehetne elhagyni ezt a nemzeti felfogást miközben olyan sok jót tett eddig is és még fog is.
Németek a középkor óta élnek Magyarországon, az oroszok kevesebb, mint száz éve (csak katonák és feleségeik, nem a "köznép"), vagyis nincs hagyománya az együttélésnek. Mifelénk, Baranyában a legmagasabb a németek számaránya az országban és köszönjük jól megvagyunk velük.
Nekem az ismerőseim, barátaim fele + a szomszéd is sváb.
Keveredik a magyar és a német kultúra, egy csomó tájszó és étel van, amit máshol nem ismernek az országban, csak ahol németek is laknak.
Békében megvagyunk.
Azt megfigyeltem, hogy többnyire egymás között házasodnak.
Fonáknak néhány rosszmájú mondás:
Svábok olyanok, hogy ha egy forinttal több pénzed van, akkor irigyek rád, ha kevesebb, akkor lenéznek.
Nekem spec. van orosz barátom is, itt nőtt fel, integrálódott, de őrzi az orosz hagyományokat. Nincs vele baj. Az a fura, hogy jobban megértem magam vele, mint a németekkel, mert a keleti (orosz) kultúrához, "életérzéshez", életfilozófiához, nemzetkarakterhez közelebb áll a magyar.
Vallás:
Németek főleg katolikusak és reformátusok (mint a magyarság), az oroszok ortodox keresztények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!