Mi alapján gondolják az emberek, hogy a kereszténykonzervatívok mindenkit templomba járásra köteleznének, úgy mint Szent István korában?
Ez már tényleg elvakultság...
Olyan mintha félnék a liberalizmustól mert nem akarom hogy betépessenek engem :D
Nem tudom. Buták.
Egyszer egy rokon megtudta, hogy pogány vagyok és nem lettem megkeresztelve. Ott hőbörgött, hogy gyorsan menjek el, mert aztán üldözni fognak! Mondom, aha, persze. Volt ez 8 éve kb.
Ők maguk sem tudják.
Kb. mint ha azt mondanánk a "liberálisok" mindenkiből "nemtelen", drogos, riszálós, mutogatós izét akarnának faragni.
Mert ismerjük őket.
Már most is meg akarják mondani, hogy mikor mit csináljunk és ha nem lenne EU, már rég a Horthy-rendszerben élnénk.
#18:14
Mi ez a "mert ismerjük őket" ? Az elmúlt 4,5 évben neked mindennap templomba kellett járnod ?
A Horthy-rendszeres hasonlatoddal mellélőttél, mert a Horthy-korszakban voltak katolikusok, ortodoxok, reformátusok, zsidók, sőt még ateisták is. Horthy református volt.
Osztrákoknál is vasárnapi zárvatartás van és mégsem kell mindenkinek templomba járnia.
Ha figyeltél volna, láthattad volna, hogy csak a multiknál dolgozóknak jár vasárnapi pihenőnap, a kisvállalkozásoknál ugyanúgy dolgozhatsz vasárnap.
Mi keresztény hagyományú, kereszténységen létrehozott ország vagyunk, hagyománytiszteletből lett vasárnap kinevezve pihenőnapnak.
Olaszország is keresztény országnak minősíti magát, mégsem jár mindenki templomba meg ellenőriz mindenki mindenkit.
"a kisvállalkozásoknál ugyanúgy dolgozhatsz vasárnap."
Sőt, akár meg is szakadhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!