Matek kerdes, minimalberbol hany evig kell dolgozni hogy 70 millio ft erteku hazat vehessek?
Azért itt több változó van, pl. ingatlanárak és minimálbér alakulása a jövőben, egy hanyatló népességű országban valószínűleg harminc év múlva a lakások/házak négyzetméterenkénti ára a fizetésekhez viszonyítva kisebb lesz mint most, pl elnéptelenedő vidékeken, zsákfalvakban már kétmillióért is szinte palotákat kapsz, csak vegye meg végre valaki.
Aztán ott a családi adókedvezmény, jelenleg a minimálbér "nuku gyerek" verzióban nettó 66500, akkor innen csak egy szimpla osztás. 1052 hónap ami közel 88 év. De 88 év múlva szerintem sem a ház nem fog már állni jó eséllyel, se te nem fogsz már élni.
88-89 év alatt jönne össze annyi a mai minimálbérrel.
Múltkor olvastam egy hasonló témájú blogbejegyzést:
Bár az írója 70 ezerrel számol, úgy "csak" 83 év lenne.
"Azóta visszajöttem, és rögtön vettem egy lakást 10 millióért, ami most 7 milliót ér."
Mondhatjuk hogy egy igazi buizniszmen vagy? Egy oltári lúzer buizniszmen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!