Mi jót tett neked a saját személyedet illetően mindeddig Orbán Viktor és kormánya? Azokat kérdezem, akik a legutóbbi választásokon őrá és a Fideszre szavaztak, és ugyanígy voksolnának, ha most lennének a választások.
#10,
Tudod ezeket a dolgokat a Biblia tanítja és nem Orbán Viktor találta ki első körön, de még csak nem is a Semjén Zsolt. Úgyhogy az ezekkel kapcsolatos problémáidat még max néhány évtized és megbeszélheted az illetékessel.
"Tudod ezeket a dolgokat a Biblia tanítja és nem Orbán Viktor találta ki első körön, de még csak nem is a Semjén Zsolt. "
Igen, csak nem tudom hogy miért kell a tanítását rákötelezni a gyerekekre. Ha valaki szeretné tanulni akkor tanulja, de ezt ne a kormány döntse el.
"Tudod ezeket a dolgokat a Biblia tanítja"
Na most én nem vagyok homoszexuális, sőt két férfi "dolgától" undorodom is, de engem nem igazán zavar a létük és nem értem, hogy miért lenne nagy bűn a homoszexualitás.
A bibliával kapcsolatban pedig ha jól emlékszem csak az ó szövetség (értsd zsidó biblia) tartalmazza a homoszexualitás "utálatát"
Míg Jézus tanai (újszövetség) a feltétel nélküli szeretet hirdette. Hogy nyújtsd oda a másik orcádat, szeresd felebarátodat mint önmagadat és hogy ne ítélj, hogy ne ítéltess.
De ez a vallási téma nem tartozik ide, a politikához, szóval elnézést.
Nem ez a kormány döntötte el, hanem egy másik, aminek a feje azt mondta hogy az Ő országa nem ebből a világból való. És azt is mondta hogy "menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet!"
A mostani kormány pedig a jelek szerint ennek szellemében cselekszik ezen kérdés tekintetében. Csupán ennyiről van szó.
A 15-ös választ erre írtam
"Olyanokat tanítani, ..., vagy a homoszexualitás bűn... "
Kedves #15,
Nem szeretnéd erről ehelyütt vitát indítani és elnézést is kérek az offolásért, csak két megjegyzés erejéig:
Az Ószövetség Istene és az Újszövetség Istene ugyanaz.
2. Jézus nem lazább, hanem szigorúbb erkölcsöket és elvárásokat hírdetett meg, mint az Ószövetségiek voltak, amikor Ő maga összehasonlítja azokat és azt is mondja hogy nem eltörölni jött a tőrvényt, hanem beteljesíteni. És való igaz hogy feltétel nélküli szeretetét tanított és az ellenség szeretetét is és elfogadást. Csakhogy az ember szeretetét és a bűnösét, nem a bűn szeretetét! Ezt nem érdemes összekeverni csakhogy a saját szánk íze szerinti Bibliát kapjunk, mert ez elferdítése a kinyilatkoztatás mondanivalójának.
Még egyszer bocs az Offért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!