Mit jelentenek azok a szavak, hogy "libsi", "fityeszes"?
Nem beszélem a plázacicák nyelvét, így kéntelen vagyok megkérdezni: Eme politikai kifejezések mit jelentenek plázacica nyelvről lefordítva magyarra? A libsi, fityeszes és a hasonló kifejezésekre lennék kíváncsi, amelyeket sűrűn lehet blogokban, fórumokon és itt a gyakorikérdéseken olvasni.
Kiegészítőkérdés: Miért kell úgy lebecézni valamit, hogy a keletkezett új szó felismerhetetlen legyen egy laikus, politikához nem konyító embernek?
fityeszes=Fidesz szimpatizáns, Fidesz szavazó
libsi=liberális nézetű ember
Köszönöm.
Sose értettem, hogy miért kell mindig új kifejezéseket kreálni, ha a régiek is pont megfelelőek a használatra... :-/
ma 15:12
Elfogadom, hogy a nyelv folyamatosan változik, azonban sehol nincs megfelelő definíció az új szavakra. Honnan tudjam, hogy mi mit jelent, ha sehol nincs leírva?
ma 15:13
Nem akadékoskodok. És mitől lennék már buta? Mert nem érdekel a politika, ezért lennék buta? Te idióta vagy!
Plázapitsa itt a kommentelők többsége?
Basszus, állítsunk nekem szobrot, mert magamtól rájöttem, mit jelentenek a szövegkörnyezetből. (Ahogy szerintem nagyon sokan mások is.)
Funkcionális analfabéta-e vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!