Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Általában milyen emberek...

Általában milyen emberek szavaznak az LMP-re?

Figyelt kérdés

Általában milyen emberek szavaznak a Lehet Más a Politikára?

Gondolok itt többek között társadalmi réteg(ek)re, személyiségtípus(ok)ra.

2014. nov. 21. 21:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%
Pl. én
2014. nov. 21. 23:55
 12/18 anonim ***** válasza:
25%
Füvesen,drogosok akik mindent legalizálnának és minden mocsoknak utat engednének!
2014. nov. 21. 23:57
 13/18 anonim ***** válasza:
62%
Általában olyanok, akik kedvelik a zöld politikát.
2014. nov. 22. 00:04
 14/18 anonim ***** válasza:
51%

Esélyes, hogy a következőn "legkisebb rossz" alapon rájuk fogok szavazni.

Amúgy fiatal, vidékről Budapestre felköltözött, kifejezetten jobboldali, hazafias érzelmű ember vagyok.

2014. nov. 22. 00:08
 15/18 anonim ***** válasza:
76%

"9: lol ennyi erővel az összes párt része az illuminátusnak..."

Sőt, még az elménket is lehallgatják!!! :OOO

2014. nov. 22. 00:08
 16/18 anonim ***** válasza:
82%
15: Ezért kell alufólia-sapit hordani. :P
2014. nov. 22. 00:36
 17/18 anonim ***** válasza:
Látom, közben megérkeztek a szovjet votebotok is. :)
2014. nov. 22. 12:09
 18/18 anonim ***** válasza:
96%

"gondolom nem kell megmagyarázni a libsi szó jelentését! tudnod kell!"

De bizony nem ártana, ha megmagyaráznád, mert akkor nyilvánvalóvá válna, hogy te magad sem vagy tisztában azzal, hogy mit jelent az a szó, amit állandóan szajkózol. Szóval légy szíves írd le, és talán kellemes meglepetés ér bennünket, ha normálisan tudod kifejteni a "libsi" szó jelentését.

Ezt követően pedig konkrétumokkal támaszd alá, hogy miben nyilvánul meg az LMP "libsizmusa"

Ami az Illuminátus rend-dolgot illeti, ez nekem annyiban új, hogy nem is hallottam róla még soha (csak a hozzád hasonlóktól, akik semmit sem tudnak az LMP-ről, csak elvakult gyűlölettel vagdalkoznak, és gyártják/, terjesztik a hazug összeesküvés elméleteiket. Szóval ez a dolog nekem azért is új, mert én már párttá alakulásuk előtt (mozgalom volt korábban) tagja voltam az LMP-nek, és soha semmi ilyesmi ilyen vagy ehhez fogható dolgot nem tapasztaltam belülről, pedig nem voltam elvakult tag. Persze te jobban tudod... Bizonyára alapos bizonyítékaidat is megosztanád velünk, hogy meggyőzz bennünket.

Bár a szajkózóknak rágalmazóknak a komoly érvelés bizonyítás nem az erősségük, nem csodálkoznék, ha nem is válaszolnál, max. beszólnál nekem is két szóban.

Az sem igaz szerintem, hogy az LMP valaha is összeállna az MSZP-vel, mert ők mindig rendszerkritikusok akarnak maradni, és a kormányon ez a szerep nem vállalható.

Amit állítottál, hogy mindenben támogatnák az MSZP-t szintén hazugság/tévedés, mert szidják őket is rendesen (olykor jogosan, máskor kevésbé meglapozottan, és a PM-et is, bár szerintem őket kevésbé megalapozottan) továbbá hogy csak egy konkrét ügyet mondjak, a megszállási emlékművel kapcsolatosan meglepően semmilyen állásfoglalást nem vállaltak, csak hogy felesleges vihar a biliben kb., pedig annak szimbolikus jelentősége van: Orbán bárkin keresztül átgázol, ígéretét megszegi (pl. húsvét után egyeztet egy rabbival), semmibe veszi az embereket (kiemelt gazdasági projektnek nyilvánítja ezt, és így nem lehet róla népszavazást kiírni), fordítási hiba van rajta (héberül állatáldozatot írtak az emlékműre mártír helyett), hogy csak párat említsek. Ez az egész megszállási emlékmű a Fidesz gazságának az emlékműje lesz.

Amúgy nem védem őket, csak az igazságot szeretem. Én már nem vagyok tagja az LMP-nek. Az LMP-ből a PM megalakulása után pár héttel léptem ki (át). A korábbi programalkotó szakemberek többsége már korábban megtette ezt, pár erős ember maradt ott csak, így szakmailag nagyon meggyengült.

A PM nem azért jött létre, mert annyira szereti az MSZP-t, (akkor nyilván oda léptünk volna át, és nem alakítunk új pártot). Azért tartottuk fontosnak a választási összefogást, mert ebben a Fidesz által megváltoztatott (rájuk szabott) választási törvények között és a jelenlegi körülmények között csak így volt esélye annak, hogy a Fidesz 2/3-át megtörje, jó esetben leváltsák, és még jobb esetben az ésszerűtlen és igazságtalan kétharmados törvényeiket, jogcsorbító alaptörvények hibáit helyrehozzák. Más kérdés, hogy nem sikerült sajnos.

Nem sikerült pl. visszatenni az alaptörvénybe, ami korábban benne volt az Alkotmányban, hogy az államnak kötelessége a nyugdíjfizetés. (nem csak hogy kizsarolták, lenyúlták és elsikkasztották a manyup megtakarításokat, de felmentették az államot a nyugdíjfizetési kötelezettség alól, már nem is nyugdíjjárulékot fizetünk, hanem annak összegét beépítették az adóba, most csak "kegyelemből" adnak, amennyit akarnak.

A szegényeket sorra megsarcolják, míg a gazdagokat pénzügyileg kedvezőbb helyzetbe hozzák. (1 kulcsos SZJA adó, rezsicsökkentés, stb.)

A munkavállalók jogai is rendesen csorbultak, gyakorlatilag indoklás nélkül fel lehet nekik mondani (hozott is a Fidesz olyan törvényt, hogy indoklás nélkül fel lehet mondani akárkinek, de az AB elmeszelte, később ezen kicsit finomítottak, ürügy is elég pl bizalomvesztés, de a munkáltató mondhatja, hogy nem bízik a göndör hajúakban, és nyert a munkaügyi bíróságon)

Na de visszatérve az eredeti kérdésre főleg értelmiségi budapesti szavaz az LMP-re.

A PM programja sok tekintetben hasonlít hisz az alap értékrendet együtt hozták létre, csak később vált ki a PM, mert mint írtam a cél megvalósításához fontosnak látták, hogy a Fideszt leváltsák, de azért azóta finomodott az álláspont. A PM egy újbaloldali zöld párt lett (felszisszenés előtt nézzetek utána a baloldal eredeti klasszikus jelentésével, nem arra kell gondolni, amit az MSZMP vagy az MSZP művelt belőle) az LMP meg kicsit jobbra húzott, bár nem ismeri be.

2014. nov. 22. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!