Miért divat szidni az Orbán kormányt? Hiszen sokkal jobb az elődjeinél?
Még mielőtt egyből belekötnél, hiszen a fórumon és általában divat szidni az aktruális kórmányt, gondolkozz ésszerűen ! A kérdés lényege a körülményekhez képesti összehasonlításban rejlik. Ugyanis nem mindegy, milyen rossz körülmények között, milyen csekély mozgástérrel rendelkezik egy kormány.
Ne feledd, hogy Medgyesy idején majdnem államcsőd volt, a nyugdíjakat alig tudták egyszer kifizetni, ha abban a hónapban nem kap a kormány IMF hitelt (ami magas kamatú, és gyors lejáratú és ezt is az Orbán éra fizette vissza és hálistennek, megsabadűltunk az IMF hitelektől) akkor bekövetkezett vólna az államcsőd.
Ma a BUX index is magasabban van és minden reálgazdasági mutató a munkanélküliséggel együtt, kedvezőbb mint korábban. Igaz, nincs minden rendben az országban, de sokkal több dolog van rendben, mint a FIDESZ ciklus előtt és az elmúlt 8 évet nem lehet csak legalább ugyanyannyi idő alatt kijavítani. Ezek után hogyan vélekedsz?
Erre nehezen tudok válaszolni, de megpróbálom összeszedni a gondolataimat :) lehet kicsit hosszú lesz.Bár a mostani kormány(és az egész politikai elit) megítéléséhez szükséges vissza menni 1990-re sőt 82-ig.
Az évek folyamán rengeteget olvastam, cikkeket hasonlítottam össze, persze rengeteg energiát emésztett föl.(persze a tévedés jogát fenntartom, javítsatok ki ha nem értetek egyet)
1982 - Csatlakoztunk a valutalaphoz, innentől kezdődött az ország eladósítása.1988 - a Németh kormány jelezte is, hogy baj van...
1990-94 Az MDF kétszer is kapott lehetőséget az államadósság nagy rézének az elengedésére, rendezésére. A lengyelek éltek vele mi nem sajnos!
1994-98 - durva privatizációk, tocsik ügy, Mátrai Erőmű eladása áron alul(mert ugye az állam az csak rossz gazda lehet) Végülis a Bokros-csomag valamennyire kihúzta az országot a sz...ból.Persze akkor könnyebb volt mert még nem volt válság.
1998-02 Az első orbán-kormány egész jól indult, míg torgyán be nem kavart, jött a kisebbségi kormányzás.
2001- innentől kezdődött a devizahitelezés, azért ez Orbánék sara is.
2002 - Medgyessy Péter egész jól vezette az országot míg, rá nem jött hogy saját kormányán belül milyen nagy a korrupció. Mert utána az szdsz kicsinálta, lemondatta. Innentől kezdve "vége" az országnak, szerintem az utólsó tisztességes miniszter elnök volt.
100 napos program, amihez jelentős hitel kellett.Nesze semmi fogd meg jól, havi 19 ezer forint a nyugdíjasoknak, 13-14 havi nyugdíj és bér.Persze az embereknek a tisztességes munka után simán járna ez, de hát nem költhetünk el többet mint amit az ország megtermel.
Aztán jött Gyurcsány Ferenc, számomra a legr..h..dék..bb politikus, rengeteg hitelt vett fel
2006- mikor hazudott, na meg tömegbe lövetett(a legaljasabb tett volt tőle meg gergényitől)
2007. február 15-én bevezette a vizitdíjat. Na ezzel egyet is értettem, mert akkor is nagyon rossz állapotban volt az egészségügy - Sajnos a népszavazás eltörölte. És sajnos a tandíjat is eltörölték.Aki tovább tanulni szeretne az igenis fizessen tandíjat, ne az én adómból bukdácsoljon több éven keresztül.
(Na meg a diplomásokból dunát lehetne rekeszteni. minek annyi??)
Egészségügy privatizálása(pl Eger, GYöngyös- hospinvest)
2009 - Bajnai kormány, rohadt nagy imf hitel felvétele.
Mszp-szdsz minden szinten szétlopta az országot, nokiás dobozok, pusztára viadukt/alagút...stb
2010 - 14 azért az sem mindegy, hogy a Orbánéknak kellett kifizetni a rengeteg hitelt.
2012- Pali bácsi plagizált, magánnyugdíjjak lenyúlása, MNB függetlenségének megsértése, alkotmány bíróság jogkörének csorbítása, rezsicsökkentés...
Napjainkban - devizahitelesek(piaci árfolyam), 80 milliárd stadionokra(minek??), NAV, Norvég ügy....fel sem bírom már sorolni. :)
Biztosan kihagytam rengeteg dolgot a felsorolásból.
Viszont ha nem néztem(ellenőriztem) volna a híreket akkor azt mondanám, hogy 2010-tól rengeteg utat újítottak meg.Budapesten is több dolog épül mint előtte(bár 2010 előtt nem nagyon jártam Pesten, most meg egyre gyakrabban).Szóval 8 évig l..f..@sz se épült.
Budapest - Szerintem Tarlós maradhatna, ilyen Demszky félék ne jöjjenek vissza.A fideszból sztem csak Tarlós normális, a többi mind zombi.De a kormán eltakarításával egyet tudok érteni.
De akkor ki jön helyette??(tömegbelövetők azért ne jöjjenek. A német szocdemhez hasonlót el tudnék képzeli)
21-es vagyok:
Amit kihagytam: állampolgárság megadása ezzel egyetértek, de a szavazati joggal nem.Szavazati joggal akkor értenék egyet ha a határon túli magyar ide adózna, nem pedig romániába/szlovákiába vagy az USA-ba.
"Miért divat szidni az Orbán kormányt? Hiszen sokkal jobb az elődjeinél?"
Az biztos hogy jobb de csak a haveroknak osztogatásban.
25 év óta a saját kormányaink a legnagyobb ellenségeink!
Ez látszik is az egész országon!
Akkor miért ne iszonyodnának az emberek Orántól?
Szerintem eleve taszítóak az arrogáns emberek.
Akik minden áron csak a magukét viszik.érvelni nem tudnak csak viszik a demagóg,bugyuta szövegeiket,amikkel a 80as IQ-jú embereket elkápráztatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!