Orbán a legkisebb ellenállásra visszavonta az internetadót. Ez is a FIDESZ szociológiai érzékét dícséri. Minden rendben van ademokráciával?
Orbán a legnagyobb tömegek előtt szókott szónoklatokat mondani. Most a netadó ellentü tüntetésen és a neten indított ellenlikok nagy számára való tekintettel, Orbán Viktor miniszterelnök úr bejelentette a netadó visszavonását, úgy tűnik bőlcsen, hallgatva a nép szavára.
A FIDESZ-nek 2/3-os felhatalmazást adtak az emberek sorban a második ciklusra, így van annyi joguk, hogy akár alkotmányba is iktassák a netadó bevezetését, ennek ellenére nem vezetik be és januártól nemzeti konzúltáció keretén belül kikérik a magyarok véleményét a netadóról és annak fórmájáról, mértékéről. Ezek az én tólmácsolásomban Orán szociális érzékéről tesznek tanubizonyságot és a tökéletes demokráciát példázzák, amit féltenek nyugaton, valószínű csak a bankok elszámóltatása miatti álürügy. Mit gondólsz?
Ünnepelni kéne, hogy netadó nem lesz, de lesz úgyis 60 másik adó?
Amúgy lesz netadó is...vagy miről akar konzultálni, ha már eltörölte???
"elszámóltatása"
Really?
Egyébként csak simán megijedtek a nagy tömegtől és attól, hogy sok olyan ember ment az utcára, aki eddig egyáltalán nem politizált.
"Orbán a legnagyobb tömegek előtt szókott szónoklatokat mondani" - bértapsolók előtt!
"alkotmányba is iktassák a netadó bevezetését" - OMG!
"nemzeti konzúltáció keretén belül" [link]
"az én tólmácsolásomban Orán szociális érzékéről tesznek tanubizonyságot és a tökéletes demokráciát példázzák" - FOSNAK!
Egyszerűen akkora politikai ziccer volt, hogy nem lehetett kihagyni. A tüntetők feladták a magas labdát, Orbánnak csak le kellett ütni.
Mert most mi lesz? Ha igaz volt a "most telt be a pohár" szöveg, akkor úgyis folytatódnak a tüntetések, csak ahhoz ki kell találni egy új indokot, ami tízezreket megmozgat. Ez pedig nem lesz egyszerű.
Ha viszont abbamaradnak a tüntetések, az világos bizonyítéka annak, hogy a tüntetők kicsinyes, komolytalan hisztizők voltak, akiket a pár száz forinttal drágább torrenten kívül semmi nem érdekel.
Orbán ezzel a gyors döntéssel adott egy kis házi feladatot a tüntetések szervezőinek: ha nem akarnak teljesen hülyét csinálni magukból, muszáj valahogy folytatniuk a tiltakozást - csak most mivel fogják megmozgatni a fiatalokat?
És amíg ezen gondolkodnak, addig is lehet tovább tárgyalni az oroszokkal...
"akiket a pár száz forinttal drágább torrenten kívül semmi nem érdekel. "
Nem tudom, hogy a többi tüntető miért ment ki, de ha szerinted az adó következménye csak az a "néhány száz Forint" lett volna, akkor eléggé kicsi a tudásod ezen a téren.
Nem sértésként mondtam, csak ez a vélemény a "lehetséges" internetadóról sem gazdaságilag, sem kulturálisan nem valós.
Nem a legkisebb ellenállásra, nem dicséri a szociológiai érzéket, és nincs minden rendben a demokráciával. Viszont a többi stimmel.
A politika kicsit másképp működik. Különösen Orbáné. Ahogy mondták, több cél is van. A terelés, a szondázás, a viselkedés felmérése, nem utolsósorban az adatgyűjtés. Ez dicséri a szociológiai érzéket. Bármit lépünk, mi jövünk ki belőle jól. Mint most, mint a "diáklázadásoknál".
Kérdező, érdekes elképzeléseid vannak a kormányzásról, kétharmadról, alkotmányról. Tudod én is lophatnék, ügyes vagyok. Még gyilkolhatnék is. Nem azért nem teszem, mert félek a büntetéstől. Inkább azért nem, mert ilyen a természetem. Az ember minőségét a természete adja, nem a kétharmada. Ha a kormány önkényesen nem cselekszik, az nem dicsőség, hanem kötelező minimum.
Azt most nem elemezném, hogy valójában milyen a kormány és vezetőjének természete. Nem érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!