Újra bedobta a KDNP a boltok vasárnapi kötelező zárva tartását előíró törvényjavaslatot. Mégis hogyan gondolják ezt?
Mi a baj ezzel?
Német nyelvterületen vasárnap szinte minden zárva van, a benzinkutakat kivéve.
" Mondd ezt azoknak, akiket majd ezért rúgnak ki..."
Hát nem lesz tömeges, elhiheted. Akit mégis elbocsátanak az keres mást. Én például elég sok bolt kirakatban látom: "eladót felveszünk azonnali kezdéssel"
Az alkalmazottak 15%-át érintené ez a leépítés. Azért az elég sok, nem?
Arról nem beszélve, hogy aki egész héten át dolgozik, az mikor vegyen magának élelmiszert, ruhát, cipőt, egyebet?
Szombaton? Mindenki? Tömeg, zsúfoltság?
A kommunizmusban volt ilyen utoljára, mindenki utálta. A rendszerváltozás megszüntette. Most meg megyünk vissza ugyanoda?
"Hagy legyen már szabad napjuk a boltban dolgozóknak is! "
VAN NEKIK.
Az a leghülyébb állítás, hogy a bolti dolgozóknak nincs szabadnapjuk. Minden dolgozónak a törvény szerint jár a heti 2 szabadnap. Akik hét végén dolgoznak, azoknak hétköznapra esik a szabadnapjuk, de ugyanúgy megkapják, mint azok, akiknek hét végére esik.
Ez egy hazug hangulatkeltő szöveg, hogy azért kell bezárni a boltokat, mert a dolgozóknak is jár a szabadnap.
Jár nekik, és van is nekik.
Találjatok már ki legalább valami más ürügyet!
"Arról nem beszélve, hogy aki egész héten át dolgozik, az mikor vegyen magának élelmiszert, ruhát, cipőt, egyebet?
Szombaton? Mindenki? Tömeg, zsúfoltság?"
Egy attól h dolgozol a héten még van szabadidőd. Dolgozol 4.ig haza mész pihensz 5-6 fele elindulsz a és szépen bevásárolsz mert a legtöbb multi 10ig nyitva van, de van olyan is ami non-stop. Igen jár nekünk is a heti két szabadnap, de rohadtul nem mind1 h nem tudom megmondani előre mikor lesz szabadnapom mert nem tudom mikorra oszt be, azt se mind1 h egyedül vagyok otthon míg a családom dolgozik, pedig inkább elmennék hétköznap dolgozni és vasárnap együtt lehetne a család. Az elbocsátásokat meg nagyon is kétlem h lenne mert így is alig van ember felvéve 1 embernek kell már mindent megcsinálni, tehát bőven megmaradhatnánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!