Akik nagyon sok évig hittek abban, hogy Orbán Viktor és a fidesz képes egyedül az országot megmenteni, felemelni, ők kiben/miben hisznek most, hogy a fidesz rendszeréről egyre inkább kiderül, hogy mégse az igazi megmentő?
19
Egy korrektül összerakott elemzés, de én másképp látom.
A baloldal abban bízott, hogy ha igyekszik megfeleni a külső elvárásoknak, akkor mi is tagjai lehetünk a "klubnak".
Csupán azt tévesztette szem elől, hogy nincs klub. Kapitalizmus van, verseny és kőkemény érdekek.
Tehát a megfelési kényszer egyszerű gyarmattá tette az országot.
Ennek a megfordítása, hogy minden mozdulat kőkemény alku tárgya kell hogy legyen, és csak annyit vigyenek ki a külföldi érdekek, amennyit okvetlenül fontos.
Ugyanez a szkander megy a többi EU-s országok között is, csak már rutinosabban és kevesebb meglepődéssel.
Tehát, ha leegyszerűsítem a dolgot, a két szemlélet között az a különbség, hogy amíg a baloldal ezüsttálcán kínálta az erősebb kutyáknak azt amit kértek, a mostani kormány pedig fogcsikorgatva adja.
A kérdés az, hogy amit "megspórol" a különböző adókon rezsicsökin meg hasonlókon, milyen kreatív ötletekkel tudják mégis kipréselni az országból.
Én azon vagyok, hogy ne könnyítsük meg nagyon a külföldi érdekek dolgát. A hála nem közgazdasági koncepció, szóval legalább dolgozzanak meg azért amit kivisznek.
Mert azért ugye volt nagy dicsekvés, hogy az országban megtermelt haszon túlnyomórészt külföldi vállalatoknál keletkezik... azok meg viszik kifelé.
És az ország érdeke, hogy minnél több megtermelt haszon benn maradjon.
Egyik szarral dobálózik, a másik a kisebbik rossz elvét hozza fel, a harmadik meg még a vörös csillagot se szedte le a zakójáról...
A kormányt nem önmaga választja hanem a nép!
Az ő hatalmuk a néptől ered!
Szar vezetőt csak hülye nép választ magának!
Nem az Orbán a hülye meg a köcsög. Hanem aki megválasztja! Őt egyszerűen az emberi mohóság és a beleszarás egyvelege kerítette hatalmába.
Propaganda " jobban teljesít ", erősödő egyéni hatalom, egyre szorosabb kapcsolat Oroszországgal, mutyizás a pirosakkal, állami monopóliumok bevezetése ( Dohány, stb. ), nép összefogása, , önbálványozás, nagyobb hatalmi befolyás, stb...
Pöppenetnyit sincs Kádár érzete a dolognak ugye-ugye?
Még kell érv?
Ahol a fityisz elvesztette a legutóbbi szavazásokat, ott újra szavaztatták az egészet. Kubatov lista a köbön.
2009: [link]
Jómagam is pécsi vagyok, és akkor is kiderültek a dolgok csak akkor még gyenge volt a jobbik és nem tudódott ki széles körben
Ózd, 2014 : https://www.youtube.com/watch?v=9zpu1DvVY3I
Cikk: [link]
( Ugyan jobb oldali hírportál, hűen tükrözi a történteket )
Szépen lassan haladunk a demokráciából a szocializmus felé. Csak itt nem vörös hanem narancssárga csillagok lesznek majd.
Ami most megy az egy profi amerikai PR gyakorlat.
Nekik az a fontos, hogy folyamatosan fizessük az IMF uzsorát, és hogy a kölcsönre hivatkozva beleszólhassanak a politikába.
Egyszerűen a kormány kommunikációs bánázásaira vannak kihegyezve.
Ebben az évben HÁROMSZOR volt esély, hogy alternatív kormányerő mutassa meg magárt.
NINCS olyan. Innen kezdve az egész hiszti egy mesterséges hajcihő Soros pénzén megvásárolt profikkal, és a Facebookon megvezetett apolitikus rétegekkel, akiket sikerült megvezetni.
Igen,van jobb választás
LMP
2010 óta a legrosszabb az élet Magyarországon.
Hála ennek a bandának...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!