Mi a baj az internetadóval?
Gazdaság egyértelmű fejlődésének megállítása, mínuszba tétele / (esetleg kalap nélkül) egyértelmű gazdasági öngyilkosság a mai korban.
Morálisan, kulturálisan túl sok minden.
Például kultúra szempontjából nekem ez nem tetszik:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__622..
Gazdaságilag ez:
""Elfelejtették megemlíteni a választások előtt, hogy megszorítások jönnek""
Látom nem vagy tájékozott. A választások előtt Varga Mihály elmondta, hogy megszorítások lesznek (persze ő máskép fogalmazott) Ennek a mértékét az ellenzék 1200 milliárd forintra számolta ki.
A netadót a szolgáltatóknak kell fizetni és nem a felhasználónak úgy ahogyan a telekommunikációs adót sem a felhasználó fizeti.
Persze tüntessünk ellene - szegény milliárdos szolgáltatók.
"A netadót a szolgáltatóknak kell fizetni és nem a felhasználónak úgy ahogyan a telekommunikációs adót sem a felhasználó fizeti. "
Mivel a gazdasági mivoltára adott válaszomat nem olvastad el.
Idézem:
"...Jön is hát a nagyszerű ötlet a kalappal, maximális adófizetési kötelezettséggel. Épp csak az a baj, hogy az adó alanya a szolgáltató, a kalap meg a fogyasztóra vonatkozik. Vagyis a teher így legfeljebb "csak" visszaszállna a szolgáltatóra, aki három másodperc alatt csődbe megy egy ekkora tehertől...."
forrás: [link]
Persze nem akarnak majd csődbe menni szóval...
"Vagyis akkor 700-5000 forintos extra terhen túl is áthárítják a szolgáltatók az internetadót?
A távközlési adó bevezetése után a szolgáltatók sorra emelték meg áraikat, és bizonyos mértékig most is ez várható. Itt azonban érdemes megkülönböztetni a nagyvállalati, és a lakossági/kisvállalati szegmenseket..."
forrás: [link]
(Anonymus hozzászóló)
"A másik gond az, hogy pont a távközlési adó bevezetése miatt, az internetszolgáltatóknál csak a Telekom volt nyereséges az elmúlt években. "
Ha szerinted nincs baj vele gazdaságilag, akkor olvasd el amit már belinkeltem és cáfold meg.
"A netadót a szolgáltatóknak kell fizetni és nem a felhasználónak úgy ahogyan a telekommunikációs adót sem a felhasználó fizeti. "
Látom a negyedik osztályos matek nem sikerült, szóval leírom neked röviden:
Ha van egy 6000 Ft-os előfizetésed, ami olyan adatforgalmat generálsz, aminek az adója 30 000 Ft, akkor a hiányzó 24 000 ft-ot honnan kerítse elő a szolgáltató?
És akkor még nem is említettem a hálózat karbantartását, a szervereket, az alkalmazottak fizetését, a villanyszámlát, a tényt, hogy a törvényben egy szóval sem említik, hogy "nem a zemberek fizessék meg", stb.
Az, hogy én internet vevőt akartam!
Erre tessék, intenet adó.
Most mi a fenét kezdjek vele?
Elcserélnéd öccse? Látom te pont az adóra vágysz.
"A netadót a szolgáltatóknak kell fizetni és nem a felhasználónak úgy ahogyan a telekommunikációs adót sem a felhasználó fizeti."
Te hol élsz kérdező?
""Ha van egy 6000 Ft-os előfizetésed, ami olyan adatforgalmat generálsz, aminek az adója 30 000 Ft, akkor a hiányzó 24 000 ft-ot honnan kerítse elő a szolgáltató?""
Nem baj, hogy a lakossági felhasználóknál a felső korlát 700 forint?
Ha a felhasználásnál elérted a 700 forintnyi adót felette mindegy mennyit netezel akkor is 700 forint az adó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!