Mit gondoltok Karácsony Gergelyről? Egyetértesz a városligeti múzeumnegyed építésével?
Tudjátok, ő az új zuglói polgármester.
A baloldaliaktól az a kérdésem, hogy szerintük ő jobb irányzatot képvisel-e, mint az régiek? (pl MSZP)
A jobboldaliaktól pedig, hogy miben lett volna jobb egy másik polgármester Zuglónak? (pl Papcsák Ferenc)
Kulturált beszélgetést kezdeményezek, nem szeretném, ha eldurvulna a dolog. :)
Szeretnéd, nem szeretnéd - eldurvul. Ez egy ilyen téma.
Karácsony sokszínű, összetett ember. Nem lehet két mondatban jellemezni. A múzeumnegyed legalább három szempont szerint (múzeumszakmai, városképi, emberlélektani) ostobaság. Múzeumépítés alapvető célja értékek bemutatása szép környezetben úgy, hogy az emberek akarják azt megtekinteni.
A polgármester személye e tekintetben egy szintén bonyolult kérdés, és az eredményt nem annyira a pártorientáció, ideológiai személet, mint inkább az adott ember habitusa határozza meg. Mivel Karácsonyét még nem ismerjük, nincs mit megvitatni e tekintetben.
#4-es a másik kérdésről mit gondolsz?
Egyébként szerintem felesleges beruházás a múzemnegyed, mint az, hogy Orbán átköltözik a Parlamentből a várba. Az is 8 milliárdba kerül, ez legalább 100-ba fog. Egyébként szerintem a múzeumok a helyükön vannak. Ezzel nem Zuglónak akarok rosszat, természetesen ez a beruházás megnövelné a kerület forgalmát.
"Múzeumépítés alapvető célja értékek bemutatása szép környezetben úgy, hogy az emberek akarják azt megtekinteni." ? Melyik feltétel nem teljesül (vagy fog teljesülni, ha felújítják a Ligetet)?
Történelmi távlatban helye van a Múzeumnegyednek a Ligetben. Eleve oda épültek, a II. vh.-s pusztítás és újjá-nem-építés után maradt meg torzónak a Városliget (Felvonulási tér-lebetonozás, Sztálin-szobor építése - utóbbi persze nincs meg már) stb. Eredetileg - legkésőbb a millenniumi építkezések óta - pl. a Szépművészeti minden oldalról zöld volt. Szerintem nincs ezzel gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!