Miért kell lázadozni az internetadó ellen? Aki használja, az fizessen érte! Logikus nem?
Eddig is pénzbe került a nethasználat, háztartásoknak nem adatforgalom után számolnák el, hanem max 1000 ft lenne a számlanövekedés.
Ez amúgy is egy jóléti szolgáltatás, meg kell fizetni, aki meg munkára használja, az valószínűleg pénzt is keres a használatával, hát fizessen érte.
Miért lázadoznak itt az emberek ilyen dolgok ellen.
Más országokban nagyobb adóterhek vannak(pl tb, szja és más adók terén).
Itt meg ilyen lesz.
De mivel még csak tervezett adóról van szó, kitudja mi lesz belőle.
#17 az én testvérem speciel nem ázsiai, sem azerbajdzsáni, sem Üzbég, sem Türkmenisztán. Hanem magyar.
És a példaképem nem orosz.
"Tényleg azt az Írországot hozod fel példának ami néhány éve államcsőd közelében volt?"
Igen, az ország teljesen mindegy ebben az esetben. Ha nyugaton, nyugati színvonalon akarsz élni, akkor bizony ugyanúgy nehéz a megélhetés. Nem véletlen hogy a kivándorlók jelentős része csak szobát bérel, mert úgy ahogy megél. De felnőtt embernek egy szobában kuporogni minden, csak nem nyugati életszínvonal.
Nekem a kedvenc részem ez:
"aki meg munkára használja, az valószínűleg pénzt is keres a használatával, hát fizessen érte".
Hát ez csúcs. Mert aztán nem adózza le, amit megkeres.
Ha a te munkahelyeden bevezetnék azt, hogy az íróasztalodért, a munkaruhádért, vagy valami másért fizess óradíjat, mert használod, megnézném hogyan reagálsz.
Esetleg a kis autódba amikor beleülsz, és mész egy kilométert, akkor fizess 150 ft-ot. A kamionos meg 500-at, mert pénzt is keres vele.
Beülsz egy moziba, óránként 150 ft +.
Itt nem a pénzről van szó. Annyi hülye azért még a bíróságon sincs, hogy egy ilyet limit nélkül átengedjenek. Itt maga az elgondolás vérlázító.
Továbbgondolva a dolgot, sokan vannak akik pont munkanélküliként álláskeresésre használják a netet, és utolsó forintjaikból fizetik a netet. Jó, bocsássuk meg a gyereknek, hogy néha odaül a gépük mellé játszani.
Nekik mit mondasz?!
Jellemzően fideszes az egész. Ugye, sejted, hogy ez nem dicséret?!
AZ OECD országokban már MOST nálunk a legrdágább a net !
""Más országokban nagyobb fizetések vannak 10x-ével !"
Ez igaz, de.....
Ott többe kerül az albérlet,a lakás és házárak, a szolgáltatások ára.
Szóval ugyanott vagy!"
Nem vagy ugyanott ! Nem drágábbak az olcsó albérletek, mint itt, igaz a luxusalbérletek ára magas, de a luxust mindenhól meg kell fizetni.
10x-es az életszínvonal nyugaton, mint itt ! Legalább...
Azt már nem is említem, hogy az eddigi adóteher is magyarországon a legnagyobb !
Nem hagyhattam ki.
Leírtam, majd saját magától vallotta be, h külföldön is hülyét csináltak belőle:D
Mondom, ilyen egy balf aszból nem is csodálom:D
Szerintem kérdezték, h nincs e testvére vagy még egy ilyen hülye, aki elmenne nekik dolgozni:D
"Igen, az ország teljesen mindegy ebben az esetben. Ha nyugaton, nyugati színvonalon akarsz élni, akkor bizony ugyanúgy nehéz a megélhetés. Nem véletlen hogy a kivándorlók jelentős része csak szobát bérel, mert úgy ahogy megél. De felnőtt embernek egy szobában kuporogni minden, csak nem nyugati életszínvonal."
Ahogy írod.
A külföldi bérből az adott országban csak vegetálni tudna egy betelepült hazánkfia.
Csak itt némelyekben akkora az önbecsülés, hogy még névtelenül sem meri bevallani, hogy azért jönnek haza sokan külföldről, mert szinte kint is vegetálnak, vagy nélkülöz, de hazahoz, pár százezer ft-ot, és itthon előadja, hogy ő mekkora jól kereső ember.
Sok ilyen embert láttam, aki vetített a haverjai felé, de valójában tróger munkát csinált kinn, és megélhetési gondjai voltak.
"Leírtam, majd saját magától vallotta be, h külföldön is hülyét csináltak belőle:D
Mondom, ilyen egy balf aszból nem is csodálom:D
Szerintem kérdezték, h nincs e testvére vagy még egy ilyen hülye, aki elmenne nekik dolgozni:D"
Jah, jah!
Pityu figyeljél!
nyelvet voltam kinn tanulni és dolgozni mellette.
Mivel a nyelvvizsgám is meglett, itthon jó állást kaptam.
És igen, Jó helyen dolgozom, pár ismerősömnek segítettem.
De téged nem irigyellek, kis proli netezős verebecske!
" külföldi bérből az adott országban csak vegetálni tudna egy betelepült hazánkfia. "
Természetesen, a nővérem azért jön évente kétszer haza pár napra, azért jár egyetemre (igaz, az ottani hihetetlenül jó "diák" hitellel) és azért utazott tavasszal Spanyolországba mert a párjával alig tudnak ot meg élni. Mellesleg nővérem szaktudás, diploma nélkül, közepes angol tudással ment ki és 4 év alatt itt.
Az unokatestvéremről Ausztráliában nem is írok túl sokat, mert ő diplomás és hol vagyok én attól, hogy a magyar diplomások külföldre menetelét reklámozzam?
Kérdező!
(Másképp nem tudlak szólítani, mert még az önmagad által választott álnevet sem használod.)
.
Gondold meg, miről is van szó!
Fizessek Állam Bácsinak azért, mert igénybe veszek egy adott szolgáltatást, a szolgáltató pedig adózzon azért, mert szolgáltat!
Ennek analógiájára adóznom kéne az ÁFÁ-n kívül azért is, hogy veszek kenyeret. Hiszen a boltos is csak szolgáltat, tehát ő is adózzon az eddigieken felül azért, hogy egyáltalán adhasson el kenyeret.
Az általad példának felhozott "más országokban" mi van az engem, az itt élőt egyáltalán nem érdekel!
.
Elég hiteles a forrás?
Akkor még két évük volt kormányra kerülésekhöz. Eltelt hat év, máris törvényellenes műtétet végeznek önmagukon, ugyanis a törvény nem engedi, sőt tiltja a szájból s@gget csinálást!
.
"Ez amúgy is egy jóléti szolgáltatás...", a szolgáltató eddig is adózoot azért, hogy lehetősége legyen szolgáltatni. Most adózzon az eddigieken felül azért, mert a törvényes kereteken belül szolgáltat.
Ha nálad csőtörés van, fizess adót azért, mert az állam nem akadályozza meg, hogy vízvezeték-szerelőt hívjál?
.
Ha még önmagad álnevét is kerülöd kiírni, kár a nyelvedért, mert a megbízóid sem tudják, hogy ez éppen te vagy. Ha pedig nem tudják, hogy te vagy te, akkor nincs honorárium sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!