Ha holnaptól Te lennél a miniszterelnök, jó vagy rossz kezekben lenne Magyarország?
Ha én lennék a miniszterelnök (persze csak így játszásiból, valójában rémesen be lennék ám gyulladva), visszaadnám az embereknek az országot. Egyék meg, amit főztek.
Nem lenne ingyenes egészségügy, csak a közvetlen életmentésre. Csak a nyolc általános elvégzése lenne ingyenes. Megszűnnének az egyházi és szociális támogatások. Minden közlekedési és közműcég profitalapon működne. Gyakorlatilag az alapvető rendészeti, katonai, külpolitikai, adminisztratív funkciókon, az alapoktatáson és a sürgősségi betegellátáson kívül megszűnnének az állami szolgáltatások.
Cserébe nagyon drasztikusan, tényleg a minimumra lecsökkenteném az adókat. Maradjon az emberek pénze az embereknél. Az állam méretét is minimumra zsugorítanám. Megszűnne az adócsalás, a korrupció, gyakorlatilag a politika is, mivel a pénz nagy része be sem kerülne az államkasszába, hanem az embereknél maradna.
Aztán spórolják össze belőle a pénzt a gyerek taníttatására, különben nem jár iskolába. Tartsák el az időseket és a betegeket. Dobjanak össze szállást a hajléktalanoknak, ha nem akarják az ajtójuk előtt látni őket. Fizessék ki rendes piaci áron a víz, gáz, közlekedés árát. Segítsék a szegényeket és az árvákat, ha van bennük emberség. Ha meg akarják javítani az utakat, vagy elszállítani a szemetet, alapítsanak rá egy céget, és csinálják meg. Ha munkát akarnak, vegyenek fel hitelt, és vállalkozzanak. Ha nem kérnek a politikusokból, oldják meg ők a saját életüket. Joguk van hozzá.
Persze én is tudom, hogy ez komolytalan. Valószínűleg, ha valami csoda folytán meg is választanának, két hét után kergetnének világgá. De ha mást nem, legalább azt elérném, hogy az emberek sírva követelnék vissza a korrupt politikusaikat.
"Nem tudom kinek van hozzá elég erős keze, de ha Orbán alatt is széthordják a hiénák, akkor elég sokat hihetsz magadról..."
Orbán maga a hiéna. Ha senki más sem hordana már akkor is szarban lennénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!