Mi lehet az oka, hogy idén az összes szavazáson (egyet leszámítva) történelmi volt az alacsony részvétel?
Rengeteg európai országban még alacsonyabb a részvétel. Bizonyos helyeken (Belgium) egyenesen kötelező szavazni, mert különben senki nem menne el.
Csakhogy ennek egészen más okai vannak.
Európában rájöttek az emberek, hogy tulajdonképpen mindegy, ki vezeti az országot, ez nem befolyásolja lényegesen az életüket. És tulajdonképpen igazuk is van. Szerintem sokkal közelebb áll az igazsághoz az, aki leszarja az egészet, mint aki azt hiszi, hogy Orbántól-Bokrostól-akárkitől hirtelen olyan húde jó vagy rossz lesz itt minden.
Nálunk viszont folyton mindenki a politikusokat hibáztatja minden bajáért. Így aztán végképp nem értem, hogy miért nem mennek el szavazni. Panaszkodás az megy ezerrel, de elsétálni kétszáz méterrel arrébb, és húzni egy X-et, az már nem. És akkor hogy beszéljünk itt tüntetésekről meg sztrájkokról...
És senki ne jöjjön azzal, hogy "jaj de nincs kire szavazni", mert teljesen nyilvánvaló volt, hogy aki nem szavaz, az a Fideszre szavaz. Persze lehet mellébeszélni, hogy mindenki hülye, és te csak az igazságos Mátyásra vagy hajlandó szavazni, de ha nem szavazol, akkor a nem változásra szavazol. Pont.
Szóval szerintem úgy nézett ki ez a választás, hogy kb. az emberek 25%-a szavazott a Fideszre, 15%-a az ellenzékre, 60%-ának pedig tulajdonképpen jó ez így, inkább kiment kertészkedni a szép időben...
És még egyszer mondom, alighanem nekik van igazuk. Csak akkor legyenek következetesek, és ne Orbánt szidják, ha valami bajuk lesz az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!