Ez a hét vicce, ugye? Részletek:
Amúgy ti mit csináltatok a szavazófülke magányában? (Ha nem
vagyok túl indiszkrét...)
Szörnyű, hogy mit meg nem tesznek manapság a politikusok.
Milliárdokat lopnak, stadionokat építenek a kertjükbe, egész országokat döntenek romba és mindennek a teteje, hogy még fényképezik is magukat a szavazófülkében.
Miért lenne vicc?
Az más kérdés, hogy egy ilyen törvénynek van-e értelme.
De ha egyszer törvény, akkor azt be kell tartani. Főleg annak, aki indul egy választáson.
Ha nem tetszik neki a törvény, lehet lobbizni a megváltoztatásáért vagy az eltörléséért.
De amíg hatályos, addig tessék betartani!
Nekem ilyenre nem lett volna lehetőségem, mert nem volt fülke. Csak ilyen kis papír izé, ahol szerintem mindenki látta, hogy kire adom a voksomat.
Pedig olyan szívesen szelfiztem volna én is. :(
Hát ennyit ért a politikához, meg is látszik az eredményén :)
Én semmi különöset nem csinálok a szavazófülkében, csak behúzom az x-et. De mégis mi mást kéne csinálni? :)
Na jó, de ez annyira gáz... :D
De:
1-Jó ideje köztudott, hogy nem szabad ilyet csinálni...
2-Az illető nem fiatal már, hogy ilyen gyerekes dolgot csináljon...
3-Úgy tudom ő maga is indult... (Bár ezt nem követtem nyomon.) Szóval ha jól tudom, akkor illetékesként neki még inkább ismernie illenék a törvényeket...
4-stb...
Ciki, na...
"mint ahogyan a szavazólapok lefényképezése, *vagy kivitele a fülkéből*"
Tessék? Akkor hogy dobom be az urnába? Az urna nem a fülkében van :)
A HVG cikkben téves a fogalmazás. És téved az is, aki törvényt emleget.
Ugyanis, a Nemzeti Választási Bizottság még az áprilisi országgyűlési választás előtt fogadott el a választási szerveknek szóló, nem kötelező érvényű iránymutatást a kérdésben, ezzel lényegében megerősítette a jogelőd Országos Választási Bizottság korábbi, a témában kiadott állásfoglalását: jogsértő a szavazólapok lefényképezése vagy kivitele a szavazókörből. A választópolgárok szelfit sem készíthetnek magukról a szavazófülkében..
Annyira nem jár következménnyel, hogy az eset nem is szerepel a Nemzeti Választási Iroda által közzétett rendkívüli események között [link] és a Nemzeti Választási Bizottság 2014-10-12-én tárgyalt határozatai között sem: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!