Budapesten a futós/biciklis rendezvényeket miért mindig a belvárosba kell szervezni?
Ellenérveim:
1. Megbénul a forgalom.
2. Sportra alkalmasabb egy zöldebb, külvárosiasabb övezet mint az aszfalt a szmogos belvárosban.

Pro érveim:
Népsűrűség
Jó megközelíthetőség
Sajtóérdeklődés
Mozgalmi jelleg / széles néprétegek számára üzenet

Mert az ilyen rendezvényeknek az is a lényege, hogy felhívják a figyelmet az egészségesebb életre, aminek része lehet a mozgás, ami lehet akár futás, akár kerékpározás. Ezek nagy tömegek számára aránylag olcsón elérhető, kis befektetést jelentő, kevés szervezettséget igénylő mozgásformák.
Szerinted évente a budapesti kerületek, vagy a vidéki városok, falvak hány futóversenyt rendeznek, amiről semmilyen beszámoló nincs az országos médiában és nem is hallasz róla? Továbbá felemelőbb érzés futni a világörökség részének tekinthető Belvárosban, mint Rákosligeten a XV. utcában.

További érvek mellette: éppen a forgalom leállítása a cél. Ez biztosítja az érdeklődés fokozását, ami kívánatos. Ezeknek a rendezvényeknek nem a sport önmagában a célja, arra ott vannak a sporttelepek. Ezekkel éppen a sport (vagy más fontos cél) fontosságára, szükségességére hívják fel figyelmet.
A cél (helyesen) éppen az, hogy az emberek szálljanak ki a kocsiból, és szálljanak be a programba!

Mert ott friss a levegő!
Hahahahaha...
Hát igen... jobban fel tudják magukra hívni a figyelmet, és cél a forgalom leállítása is.
Hogy a szép a táj az biztos, de nem futásra van kitalálva (aszfalt + rossz levegő).
Na mindegy, egyértelmű indokok, de természetesen nem muszáj mindenkinek mindenben egyetérteni.

Engem is zavar, hogy nem lehet sokszor autóval közlekedni, mert valami hülye rendezvény van.
Rendezzék a Margit-szigeten vagy a külvárosban.De, ne a belvárosban, mert megbénul miatta a fél város.

"Engem is zavar, hogy nem lehet sokszor autóval közlekedni"
Őszintén remélem, hogy valamelyik főpolgármester végre kitiltja az autókat az I. V. VI. VII. kerületekből.
Vagy ne tiltsa ki, de legyen 2 ezer forint a behajtás, meg 3 ezer forint egy óra parkolás.

Speciel mi egy ügyeletes kórházba akartunk eljutni vakbélgyanúval (nekem volt), az autóban a 2 éves kislányommal, mivel közeli nagyszülők híján nincs kire hagynunk. Ja és Dél- Pestről jöttünk, a legoptimálisabb útvonal valamelyik rakpart lett volna, de mivel se Pesten, se Budán nem lehetett közlekedni, óriási kerülővel jutottunk csak el. Hát pont nem érdekeltek a futkorászók. Egyébként mi azért sem szállunk ki az autóból, mivel próbáltam már pici gyerekkel, babakocsival Budapesten tömegközlekedni, de egész egyszerűen lehetetlen.
A Városliget pont alkalmas egy ilyen rendezvényre, de azzal is kiegyeztem volna, ha csak az egyik oldalt zárják le, de hogy mindkét oldalt teljes hosszában.... Hát köszi.

Pesti (belvárosi) lakosként tudod, milyen jó egy ilyen nap? Végre csend van, és nem orrfacsaró bűzben áll az ember, amíg a villamost várja (ami egyébként zavartalanul közlekedett).
Bár minden nap futóverseny lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!