Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lenne Magyarországon igény...

Lenne Magyarországon igény egy társadalmilag és gazdaságilag is jobboldali pártra?

Figyelt kérdés

A magyar emberek nagy része társadalmilag jobboldali, gazdaságilag baloldali.

Társadalmilag én is jobboldali vagyok, de nem értek egyet a "jobboldali" pártok baloldali lépéseivel. Az embereknek meg kéne tanulniuk önellátóak lenni, és önállóan törekedni a boldogulásra. A szocializmus óta csak várjuk hogy "az állam tartson el", "az állam oldja meg", "az állam fizesse ki helyettem" stb. Szimpatikus számomra ilyen tekintetben az amerikai republikánus párt, de annál kicsit azért kevésbé radikális pártra gondoltam.

2014. okt. 5. 23:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nincs igény.

Magyarországon nagyon kevés jobboldali gondolkodású ember él.

Aki most jobboldalinak tartja magát, annak kimerül a dolog abban, hogy bűnbakokkal magyarázza a saját sorsát (baloldali pártok, eu, zsidók, cigányok, trianon), másrészt meg turulos-kurucos-nagymagyarországos "jelvényekkel" vértezi fel magát. Azonban gondolkodásában ugyanaz a kiskádárista liberális, hogy "csináljon nekem, de helyettem a kormány munkahelyet, közbiztonságot, életszínvonalat, alacsony rezsit, de úgy, hogy közben én had mondjam azt, és had tegyem azt, amit szeretnék."

Szép kis banda ezek a "jobboldaliak". Szégyeljék magukat, vagy legyenek tényleg jobboldaliak!

2014. okt. 6. 13:25
 12/12 anonim ***** válasza:
Érdekes kérdés, van egy netes teszt, ami ugyanezt feszegeti: [link] itt is volt nemrég hasonló kérdés, ott már leírtam, hogy szerintem nincs rá igény. Most őszintén hány olyan párt van, amelyik gazdaságilag és társadalmilag is jobboldali? Talán a MoMa-t ide sorolnám, de nem hiszem h ma még eladható egy olyan párt, aminek az No.1 számú embere Bokros Lajos. Tőlünk nyugatabbra biztos van rá kereslet, ahol polgárosodottabb a társadalom, nem csúsznak le az emberek és nem akarják a politikusok mindenféle adóval megtizedelni a középosztályt.
2014. okt. 22. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!