Miért ilyen rossz a magyar külpolitika? Miért kell az EU-t szidni?
Miért állunk ki Oroszország és Putyin mellett, miközben még Lengyelországban az összes politika párt ellenezne egy Putyinnal szimpatizáló külpolitikát.
Ha az Eu-hoz csatlakozhatna 2019 után Ukrajna és Szerbia gyakorlatilag szabadon határok nélkül meglátogathatnánk nemzettestvéreinket, egyesek ezt miért nem értik?
Szerintem az EU-nak előbb vagy utóbb, egy közös hadseregre is szüksége lesz, hiszen ezzel nagyobb lehetne a biztonsága is.
Helyes, az ilyen féreg takarodjon is innen.
Kérdésre válaszolva:Szerencsére egyre több magyar látja hogy csak kizsákmányolnak minket, és elég nagy zavarok lehetnek a fejedben ha te nem így látod.
Ne féljetek, az orosz ha ide még egyszer beteheti a lábát az gátlástalanabbul ki fog minket zsákmányolni mint az eu.
Szerintem be is teszi, ha nem is fizikailag, hanem a politika befolyásolásán és a gigahitelen keresztül aztán azt csinálnak velünk amit akarnak.
Fel kell fogni, hogy Magyarország nem egy világhatalom, ráadásul mindig igen ügyetlenül helyezkedik.
Hiába nyalunk az oroszoknak, azok számára egy bolha vagyunk, ha útban vagyunk, vagy sokat ugrálunk eltaposnak. Az ez -ba szerintem jobban tudnánk integrálódni, de én nem is csodálom ha kinéznek minket, hogy ha már egyszer beléptünk az ég világon nem akarunk betartani semmit, így a büdös életben nem leszünk európai ország.
Amit levonok a gondolkodásodból kérdező az az hogy el kellene határolódni Oroszországtól, tudod te hogy gáz nélkül mekkora baj lenne? Németország az orosz gáz nélkül csődbe menne, aztán mi is nézhetnénk magunkat gáz nélkül, mi itt Európa és Oroszország szélén az egyensúly politikát kellene kövessük, és esetleges háború idején (remélem SOHA nem lesz ilyen) független maradni majd a háború közben, amikor tudni lehet már hogy ki győz ahhoz csatlakozni, ezt csinálták a Románok is, lehet hogy nagy mocsokság, de ez a Föld nem a gerinces embereké, bebizonyította már ezt a történelem, de gazdaságilag is úgy járunk a legjobban ha senkivel nem kekeckedünk, főleg az Oroszokkal nem, ha hiszed ha nem az Uniónak mi nem azért kellettünk hogy nyugati életszínvonalt hozzanak ránk, láthatod, a gyáraikat ide hozzák, és dolgoznak ott a minimálbérért...... A semminél jobb, de azt nem értem hogy a NAAAAAAAAAAAAAAAAAGY Unióban hogy létezik hogy ugyan abban a gyárban valahol x et, máshol 10x et keres ugyan azt a munkát elvégző ember? Ne hidd hogy csodát tesz velünk ez az Európai szövetség, ne legyél ennyire naiv.....
A szabad átjárásról tudod mi a véleményem? Nekem a családom Székelyföldön él, rokonaim, barátaim, szeretteim is itt laknak, így érthető módon én is itt szeretnék lakni, átjárhattok ti is ide, mi is oda, de itt a tanügy SZAR (Matematika/informatika osztályban 1 infót határoz meg a tanügy, ráadásul az iskolámban van egy filológia osztály (értsd nyelvészet), a kötelező Németórából több van nekünk, matekosoknak, mint a nyelvészeknek, igaz nekik egyel több az angol, de nekünk a német több... Nem röhej, ugyan annyi a nyelvóránk........ Aztán ilyeneket tanulok a reál osztályban hogy biblia ismeret, több van belőle mint a nyomorult infóból, ÉS EZ MIND AZ ITTENI TANÜGY MŰVE. Ezeket csak azért írtam le, hogy lássátok, fényévekkel jobb nálatok a tanügy, ez 1. hátránya hogy romániában élünk, hiába nincsenek már ,,határok''.
2. Lehet hogy vannak olyanok akiknek nem jelent sokat, de egy nyomorult Magyar zászlót nem lehet kirakni az iskolára, pedig MINDENKI akarná, mert mindenki magyar, és a tanárok is nemzeti érzelmeket nevelnek belénk.
3. A Magyar lakta Hargita megye a befizetett adónak alig felét kapja vissza, a többiből épül Moldáviában az ORTODOX templom, szóval alapból fele annyi pénz jut a közjavak gyarapítására, karbantartására.
4. A rendőrség, nálunk annyira nem érezhető, mert mindenki Magyar, de pl. Vásárhelyen ha Magyar vagy dupla bírság, persze a kórházakban is megkülönböztetnek, és munkahelyt szerezni is nehezebb, mert az állam által létrehozott munkahelyekre magas pozícióba Magyar alig ha kerülhet.
És még sorolhatnám a 123. pontig is, de erre mondod hogy határok nélkül? Állandó diszkrimináció és lehetetlen élet.....
A közös hadsereg az megvan, a NATO, de '56 ban is láthattad mennyire védenek minket meg, azt hiszed hogy egy szerződés változtat ezen? Ha Oroszország megtámadna minket akkor az első fő védvonal az valahol Németországnál lenne, Angol-Francia-Német érdekeltségű az egész, nem hinném hogy megvédenének, én csak abban reménykedek hogy esetleges helyzet esetén Putyin nem Magyarországot támadná meg, hanem hátsó irányítással kezdené, túl látna a látszaton, és azt támadná aki mindent uszít, mert a Krímen orosz többség van, és igenis etnikai határok kellenének Európában ahhoz hogy megszűnjenek a feszültségek....
Mert az eu nem jól működik, és ezt az eu-agyonsztárolók nem látják (mást sem).
Eleve ha már kisebbségi jogokat védene a púnió.
Hol tiltakoztak a nyelvtörvények ellen (szlovák, majd az ukrán). Vagy ha magyarokról van szó szembe van köpve ez az elv?
Akkor miért kellene kiállni az ukránok mellett pl.?
Egyesek mikor értik már meg ezt?
Ennyire lehet agyonsztárolni az úniót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!