Ilyenkor miért nem lehet tenni?
A barátom kisfia a XVIII. kerületi Ady Endre Általános Iskolába jár.
Biztos többen is hallották, hogy ott egy bizonyos elsős „diákocska” megfenyegetett több diákot, hogy elvágja torkukat, de úgy, hogy ott volt nála a kés és elő is vette.
Én tudom ki ez a diák, a barátom kisfia most másodikos, ez a diák osztálytársa volt tavaly.
Valószínűleg már nem először és nem is másodszor járja az első osztályt.
Rengeteg probléma volt vele, verekedett, lopott, elszedte mások ételét és még sorolhatnám.
El nem tudjátok képzelni, hogy mekkora erőfeszítéssel igyekeznek úgy beállítani az egészet, mintha meg sem történt volna.
Egyszerűen fel nem fogom, hogy miért nem lehet semmit tenni.
Egyáltalán, ilyen problémás diákot miért nem távolítottak már el az intézményből?
Mert ilyen téren liberalizmus van még mindig.
Normális társadalomban kitiltanák őt a szüleivel együtt az adott országból és soha többé be nem tehetné a lábát.
A diák egy ismert kisebbséghez tartozik, azt most nem mondom melyikhez, mert lehet,hogy törlik a kérdést.
Mint, írtam, nem az első valószínűleg nem is az utolsó húzása volt.
Most csak azért kapott egy kis rivaldafényt az ügy, mert sok szülő felháborodott és ennek hangot is adott.
Egy ilyen iskola, ilyen pedagógusokkal meg is érdemelné, hogy bezárják.
Majd ha felnő a gyerek, akkor nem csak fenyegetni fog a toroknyiszálással, hanem valóban meg is teszi majd.
De hát Magyarországra ez kell, itt ez a kultúra.
Haverod is örülhet neki, hogy nem lett baja a gyerekének.
Ha én meghallottam volna először, hogy ez van, már akkor kiveszem onnan a gyerekemet vagy végigtelefonálom az összes szülőt, hogy lázadjunk.
Hogy miért nem lehet "elvinni"? Azért mert jobb esetben az intézmény vezetői is kapnának egy szép fenyegetést, én szakmunkásba jártam és ott is ismerős volt a kaja elszedés, verbális fenyegetés, engem is agyon akart ütni egy velem egyidős gyerek, akkor nem foglalkoztam vele mert nem volt meg az ismeretségem hogy az utcán elkapjuk.
Évekkel később a városban 3 an mentünk amikor megláttam és felismertem, akkor odamentünk hozzá és ütöttük vágtuk, akkor annyit mondtam neki hogy "nem felejtettem el az iskolai éveket"
Vagy kiíratjátok, vagy megvárjátok suli után mikor kijönnek, és két nagy pofont adtok neki ha megtudjátok még egyszer hogy ilyenek mennek, rosszul fog alakulni a kis élete.
"Hogy miért nem lehet "elvinni"? Azért mert jobb esetben az intézmény vezetői is kapnának egy szép fenyegetést"
Akkor az ilyen ne menjen iskolaigazgatónak, ha nem képes ellátni a feladatát, hanem menjen zöldséget árulni vagy valami.
7-es
Ezzel egyetértek, csak sajnos ez munkahelyen is jelen van hogy olyan 50kg-s nő vállalkozik műszakvezetőnek, gyárigazgatónak, aki nem tudna mit kezdeni egy dolgozójával akit sérelem ér és fenyegetné.
Régen ilyen esetben egyből vizsgálatok indultak és egy hét múlva már bentlakásos javító/nevelő intézetbe találta magát az ilyen gyerek.
Egyetértek azzal, hogy ez a túlzott liberalizmus eredménye. Megtanítottuk mindenkinek, hogy mihez van joga és ezzel a jogukkal sokan (vissza)élnek. Ma már nem lehet jogosan eljárni senkivel szemben mert a végén az áldozat lesz meghurcolva.
Én biztosan a sajtóhoz fordultam volna, jó nagy sajtóvízhangot keltettem volna az ügynek. Az iskola is elgondolkodna, ha a kölök osztályából mindenki átiratkozik másik iskolába. Sajnos ilyen esetekben az összefogás segítene csak, az viszont nagyon ritka. Az embereknek már általános iskolában is rettegésben kell élniük.
(csak zárójelben. Az, aki iskolába szúró/vágó eszközt visz az hogy nincs kicsapva?)
A törvény szerint nem lehet senkit sem kirugatni az iskolából. Ha fegyelmit indítanak ellene, és eltanácsolják, akkor abba a szülőnek is bele kell egyeznie. Ha az anyuka azt mondja, hogy nem viszem sehova, akkor a gyerek marad ott, ahol van. De ha beleegyezik, akkor is keresni kell neki egy másik iskolát, ami átveszi, és még a gyereknek/szülőnek is megfelel.
Nem olyan egyszerű ez a dolog.
Törvényes megoldás lehet felvételt készíteni az esetről, és rendőrségi eljárást kezdeményezni a gyerkőc ellen. De a legegyszerűbb, ha az érintett apukák megvárják a renitens egyént az iskola előtt, és elmagyarázzák, hogy miért nem helyes dolog, amit a kissrác tesz. Ezt először szóban, majd ha ez nem segít egy enyhe kis tetlegesség is történhet (itt persze nem csonttörésre gondolok, csak egy pofon, vagy nyakonverés, hogy érezze, hogy komoly a szándék)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!