Magyarországon azért voltak népszerűtlenek a feminista mozgalmak, mert egy magyar nő általában "kemény"?
Ha körülnézek, a családban, barátok között, úgy vettem észre, hogy a magyar feleségek, asszonyok mindig is kemények, dominánsak voltak.
Sok helyen, akkor is a nő viseli a nadrágot, ő parancsol, hogyha a férfi a családfenntartó, többet keres többet.
Nagyszüleimnél is, a nagypapa hajlamos lett volna néha italozásra, a nagymama viszont elég szigorú volt és kordában tartotta.Ha kellett eldugta a söröket, vagy kiöntötte őket.
Szerintem több az olyan magyar család, ahol a nő főnök és nem a férfi.
Magyarország a feminizmusnak sosem volt jelentősége, mert sosem volt rá szükség.
Női kvótára azért van szükség, mert a nők hátrányos helyzetben lévő kisebbségnek számítanak.
Ez pont olyan mint, hogy egy magyart előbb felvesznek bárhová, mint egy romát, ugyanolyan kvalitásokkal, sőt gyengébbekkel is.
A nők kevesebbet keresnek, kevésbé léptetik őket elő és hasonlók.
A meglévő igazságtalanságok miatt kell támogatni a kisebbséget. Persze ehhez kell egy kis empátia, emberség, ami ugye nem jellemző erre a társadalomra.
Akkor elmagyarázom, mert azt hittem ez egyértelmű.
Tegyük fel állást hirdetek - legyen mondjuk pincér, de tőlem kőművest meg óvodapedagógust is lehet ideilleszteni, teljesen mindegy -, 10 főnek egy új éttermemben (nem sarki lebuj/kocsma, hanem egy korrekt étterem).
Jelentkezik mondjuk 100 férfi, meg 100 nő, csak az egyszerűség kedvéért.
Női kvóta nélkül:
Felveszem a 10 legjobbat, nemre való tekintet nélkül, kizárólag a szakmai tudás alapján.
(Egyszerűség kedvéért) 20%-os női kvótával:
Felveszem a 8 legjobb férfit, és a 2 legjobb nőt. Miközben meglehet, hogy a maradék 92 férfi közül van 2 olyan aki jobb a 2 legjobb nőnél is.
Érted már miért probléma ez? A tulajnak, a cégnek, a befektetőknek, és a dolgozóknak is a legfőbb érdeke, hogy a legjobbak dolgozzanak nálam (már akit meg tudok fizetni persze).
És ha eddig nem jöttetek volna rá: Nem vagyok cégigazgató (lefogadom, hogy már ezért eleve kaptam lepontozást, mert fujj cégigazgató az biztos rossz), nem nyitok most éttermet, és ugyanannyira vagyok (lennék) a férfi kvóta ellen is mint a női kvóta ellen. Semmi bajom a nőkkel, nem gondolom, hogy csak a konyhába valók, vagy, hogy semmi keresnivalójuk bizonyos szakmákban. Azt sem gondolom, hogy a női küzdősportokat be kell szüntetni, és a "kemény fizikai" sportot/munkát végző nők nem normálisak.
De csak azért felvenni valakit mert nő, ugyanakkora tahóság mint csak azért elutasítani valakit mint nő. Utóbbiról _volt_ törvény (már ahol...), előbbiről meg szeretnének. És _EGYIK SEM JÓ_!
"Nem tudom te milyen környéken élsz, de mi nem szoktuk verni egymást. Eddig úgy gondoltam teljesen átlagosak vagyunk, de ezek szerint akkor mi nem vagyunk normálisak."
Én egyáltalán nem mondtam olyat, hogy ami Magyarországon átlagos, az normális is egyben.
13-as! A női kvóta miképp segíti elő azt, hogy ne kapjanak kevesebbet vagy több nőt léptessenek elő?
(Még mielőtt: Tudom, hogy ez egy valós probléma, és létezik. Nem fogom elbagatellizálni sem, de nem látom azt, hogy egy női kvóta miatt miért keresne többet. Előléptetésnél ugyanott járok. Miért nem a legjobbat vagyok (lennék) kénytelen előléptetni? Miért az akár mondjuk 3. vagy 4. legjobbat, csak azért mert nő?
14-16-os komment tökéletesen egyetértek.
Ez a női kvóta tulajdonképpen egy numerus clausus.
Nem a teljesítmény, hanem a nemiség számít.
Akkor már legyen szemüveges kvóta, szemszín kvóta, hajszín kvóta, testmagasság kvóta, heteroszexuális-homoszexuális-transzszexuális kvóta.
Ami a cigányokat illeti, valóban van előítélet velük szemben, de nem lehet mit tenni, ha a munkaerőpiacon nem képeznek versenyképes szakképzett cigány munkaerőt.
Az előítéletekkel úgy vehetik fel a versenyt, ha jobbak lesznek, mint a magyarok. Ehhez pedig rengeteget kell tanulni, küzdeni - tisztességgel, becsülettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!