Miért mondják, hogy mi magyarok állítottuk meg a tatárokat?
A tatárok legyőztek minket majd végigmentek az országon. A királyunk (IV Béla) is elmenekült. A tatárok csupán azért fordultak vissza mert kán választás volt (legalábbis van egy ilyen elmélet).
Simán lerohantak minket.
Én még ilyet nem hallottam!
csak azt, hogy keresztül mentek rajtunk, meg stb!
A világ történéseit sokan, sokféleképp írják és változtatják!
Ű!
Ez így nem teljesen igaz.
A muhi csatában nagyon sokáig úgy volt, hogy a magyarok nyernek, de ha jól emlékszem(valahol olvastam régen) egy hidat nem tudtunk rendesen megvédeni. Átmentek rajta, majd a nagy zűrzavarban legyalulták a hadseregünket. Mázlijuk volt, nekünk meg egy jó nagy hiba. Nagyon sok várat nem tudtak elfoglalni. Viszont a magyar király tanult belőle, és miután a tatárok kitakarodtak innen, kővárakat építtetett, városok erődített, mert azokat nem tudták bevenni a tatárok. Ennyi haszon származott belőle, ha már az ország nagy részét legyilkolták :/
Az utolsó tatárjárás meg közel sem volt olyan sikeres, mint az első. Nem értem miért divat manapság a középkori Magyarországot így lehurrogni, hogy már akkor is bénák voltunk... :(
1717-ben volt az utolsó tatárjárás Magyarországon, de ott már egyértelmű vereséget szenvedtek az osztrák-magyar-román csapatoktól.
A tatárokat az oroszok győzték le végleg a XV-XVIII. század során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!