Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha lenne olyan keményvonalas...

Ha lenne olyan keményvonalas bal oldali párt Magyarországon mint a csehszlovák kommunista párt volt mennyien szavaznának rá?

Figyelt kérdés
Híres volt a német, roma, magyar ellenességéről.
2014. aug. 24. 13:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem értem, 10-es.

Egy olyan párt is képes lenne a populizmusra, amelyik valóban tenni akar valamit.

Miért ne?

2014. aug. 24. 15:15
 12/15 anonim ***** válasza:

Amúgy meg nem értem. Elolvastam a populizmus jelentését Wikipédián és teljesen ellentétes azzal, amit most a Fidesz csinál. Mégis a Fidesz van hatalmon immáron másodszor 2/3-dal.

Akkor mégis miért lenne a populizmus a nyerő Magyarországon?

"A populizmus egy antielitista politikai ideológia, legfőbb nézete szerint a népet egy, kizárólag a saját érdekeit szemei előtt tartó (szűk) hatalmi elit elnyomásban tartja, megfosztja a hatalomba való beleszólástól, ennélfogva a populisták első számú célja a gazdasági, politikai és egyéb (köz)intézmények „visszahódítása” az „elittől” a „népnek”."

2014. aug. 24. 15:19
 13/15 Dick Esmen ***** válasza:
Van ilyen,a jobbik.
2014. aug. 24. 16:58
 14/15 anonim ***** válasza:
Mondjuk én azt is a populizmus alatt értettem h megvédjük a magyar földet, csúf eu, bankok, imf sanyargatja a népet azért tönkre kell mindent vágni, a külföldiektől vissza szerezni a cégeket állami kézbe, multik haza stb. Lehet akkor ezt a szót rosszul értelmeztem, de nekem ezek is beletartoztak a populizmusba.
2014. aug. 24. 16:58
 15/15 anonim ***** válasza:

Nagyon kevesen.

Kezdjük ott, hogy a kommunizmus szélsőbaloldali, nem "keményvonalas" baloldali.

Mivel kommunista a párt kétlem, hogy normális ember rászavazna.

Ellenben ha végre létrejönne egy demokratikus, igazi baloldali párt arra biztos sokan szavaznának.

2014. aug. 24. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!