Ha lenne olyan keményvonalas bal oldali párt Magyarországon mint a csehszlovák kommunista párt volt mennyien szavaznának rá?
Nem értem, 10-es.
Egy olyan párt is képes lenne a populizmusra, amelyik valóban tenni akar valamit.
Miért ne?
Amúgy meg nem értem. Elolvastam a populizmus jelentését Wikipédián és teljesen ellentétes azzal, amit most a Fidesz csinál. Mégis a Fidesz van hatalmon immáron másodszor 2/3-dal.
Akkor mégis miért lenne a populizmus a nyerő Magyarországon?
"A populizmus egy antielitista politikai ideológia, legfőbb nézete szerint a népet egy, kizárólag a saját érdekeit szemei előtt tartó (szűk) hatalmi elit elnyomásban tartja, megfosztja a hatalomba való beleszólástól, ennélfogva a populisták első számú célja a gazdasági, politikai és egyéb (köz)intézmények „visszahódítása” az „elittől” a „népnek”."
Nagyon kevesen.
Kezdjük ott, hogy a kommunizmus szélsőbaloldali, nem "keményvonalas" baloldali.
Mivel kommunista a párt kétlem, hogy normális ember rászavazna.
Ellenben ha végre létrejönne egy demokratikus, igazi baloldali párt arra biztos sokan szavaznának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!