Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem eladó a magyar föld?

Miért nem eladó a magyar föld?

Figyelt kérdés
Komolyan nem értem ezt a cirkuszt, ami a föld körül megy. Miért vagyunk annyira ellene, hogy külföldiek is termelhessenek rajta? Ha akarom, én is vehetek majd mindegyik uniós országban termőföldet, és ott adhatom el a terményem, ahol akarom. Mi a baj ezzel a rendszerrel? Nem kéne lassan felfogni, hogy a globalizáció nem akarom, vagy nem akarom, hanem van?
2010. jan. 15. 12:31
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
96%

Ha jól tudom volt olyan időszak, amikor Magyarország Európa éléskamrája volt. Tehát nem rosszak az adottságok.

A tőke ezt a földet akarja megszerezni a következő lépésekkel.

1. Alacsony támogatás a gazdáknak. ( Még az államnak is megtiltja az Unió a támogatások kiegészítését ) Ezzel jelentősen romlik a magyar gazdák versenyképessége, tehát nem képződhet tőketartalék. ( ez megtörtént )

2. A magyar mezőgazdaság kivéreztetése, más országok támogatott termékeivel. ( ez folyik jelenleg )

3. A föld moratórium feloldása.

4. A külföldi tőke térnyerése, felvásárlás.

5. A támogatások Uniós szintre hozása, melyet természetesen már az új tulajdonosok vesznek igénybe.

6. A jó minőségű termőföldön alacsony bérért dolgozó munkásokkal versenyképes, profitot termelő mezőgazdasági termelés.

Miért nem eladó a magyar föld ?

Az elmúlt 2000 évben a civilizációk története a földről szólt. A háborúk jórészt a földért annak kincseiért folytak. Az emberek életüket adták a hazáért, a földért melyen születtek. Van aki anyaföldnek nevezi az országát. Van egy szép versünk amely erről is szól : Szózat. Talán ismerős neked is kedves kérdező.

Ha eladjuk a magyar földet, akkor földönfutók leszünk saját országunkban. Lehet még ennél is mélyebbre süllyedni ?

Én nem osztom a globalizációs nézeteket. Igenis lenni kell egy bizonyos szintű nemzeti büszkeségnek. Csak annyinak amennyi egy angol, német, francia vagy olasz átlagpolgárban van. Nem akarok világpolgár lenni. Magyar állampolgár szeretnék lenni magyar földön.

ÉS VÉGÜL : MAGYAR FÖLDBEN SZERETNÉK NYUGODNI !

Szerintem ezért nem eladó a magyar föld.

2010. jan. 15. 15:45
 22/28 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Teljesen fölöslegesen tetted fel ezt a kérdést, megfigyelhetnéd, hogyha erről van szó, mindkét fél(tehát támogatók, és ellenzők) kidobja az agyát valahova, és teljesen zsigerből felböfögött válaszokat fog adni. Bármilyen meglepő is, az első válaszoló írta le legjobban, hogy akik úgy gondolják, hogy nem eladó, azok ezt miért is gondolják így. Mert nem eladó és kész. Ennyi, ehhez még néha odahánynak néhány mondatot, a "Jobbikos mondatok" című egyoldalas könyvből. Ezzel szemben a másik oldal a miért eladó a magyar föld kérdésre "Mert az jó és kész" választ adná, hozzáhányva néhány mondatot a "Globalizáció előnyei" című szintén egyoldalas könyvből.
2010. jan. 15. 18:33
 23/28 anonim ***** válasza:

kedves kérdező...téged csak agyon kéne verni..semmimás..

így a kommentekből ítélve...

2010. jan. 15. 18:53
 24/28 anonim ***** válasza:
Szerintem is Ostoba! Remélem még kiskorú, és az a baja.
2010. jan. 15. 19:29
 25/28 anonim ***** válasza:
Előző: Mit nem lehet érteni azon, hogy a termőföldünk ára a béka segge alatt van, és a külföldi, aki sokkal több lóvéval rendelkezik, felvásárolja a magyar földet. És a magyarok nagy része nem tud venni külföldön földet, mert kizsigerelt, tőkeszegény. Szolgák leszünk a saját hazánkban. Érted vagy még ecsetelgessem?
2010. jan. 15. 20:03
 26/28 anonim ***** válasza:
19:53: Habár kissé nyers a megfogalmazás, de tökéletesen igaz.
2010. jan. 15. 20:05
 27/28 anonim ***** válasza:
20:03-as, ne izgasd fel magad, a másik oldal sem értelmesebb nálad, szóval igazán felesleges megerőltetni magadat.
2010. jan. 15. 20:20
 28/28 anonim ***** válasza:

Bravo !

Ott tartunk, hogy aki nem akarja a globalizációt az Jobbikos, azaz szalonképtelen szélsőséges elem.

Két részre szakadt az ország. Két idióta részre.

2010. jan. 15. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!