A FIDESZ 45%-os választási eredményével hogy szerezhetett a 199 helyből 133-at a parlamentben?
"Nem értem akkor, miért nem annyi a fizetés mint hanyatló nyugaton"
vállalkozz, és adj az embereidnek nyugati bért... erről miért az állam tehet?
"A 19. századi Magyarország parlamentjébe származási alapon lehetett bekerülni (ha nemes voltál, beülhettél), és csak akkor ülésezett, ha az uralkodó azt kívánta. Ez nem olyasmi, amit ma parlamentarizmusnak nevezünk."
Már ne is haragudj, de te akkora marhaságokat beszélsz, hogy ihaj, az meg mindennek a teteje, hogy téged felpontoznak, engem meg le, holott nekem van igazam.
1848. évi V. törvénycikk az országgyülési követeknek népképviselet alapján választásáról
"3. § Választható mindaz, ki választó, ha életének 24-ik évét betöltötte, s a törvény azon rendeletének, mindszerint törvényhozási nyelv egyedül a magyar, megfelelni képes."
Országos 1848-as Párt tagjai városi polgárok és parasztok voltak. Méghogy származás, meg nemesség...kac kac.
Az ülésezés sem volt az uralkodóhoz kötve.
Kicsit olvasgass szakirodalmat, aztán tegyél sommás kijelentéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!