Miért az állam teremtsen munkahelyet? A munkát miért "adni" kell?
Most akkor az zavar hogy létrehozza a munkahelyeket, vagy megkeresi neked?
Amúgy az állam úgy teremt munkahelyeket, hogy beruházásokat indít (kórházbővítés), vagy cégeket támogat hogy bővülhessenek.
Ki állítja, hogy az állam teremtsen munkát? Maximum a jobbikosok...azoknak van a programjukban az, hogy megparancsolják a multiknak, hogy nyugati fizetést adjanak...megparancsolják. :DDDD
Az állam feladata a megfelelő gazdasági környezet a MUNKAHELYTEREMTÉS, BEFEKTETÉS számára.
Ja hát igen, ebben a fidesz csúnya vereséget szenvedett, mert csak szívatják a vállalkozókat, na meg nincs szabad piac, ha valaki nem tetszik, akkor különadó, törvények stb...
Na tehát, nem kellene általánosítani.
3-mas: Egyébként amit leírsz, az nem csak úgy megy, hogy fogod magad és képzed...ahhoz pénz is kell..százezer minimum. Rengetegen akik napról napra élnek, nem tudják ezt előteremteni.
Másik meg hogy lehet ott felétek van munkahely, de keleten és délen semmi. Hiába van jó végzettséged, még a hiányszakmáknak sincs. Nálunk a faluban háromnegyed lakosság közmunkán van.
Költözni megint nem lehet pénz nélkül. Jobb lenne ezt felfogni.
Ezt úgy értik te szerencsétlen, hogy teremtse meg a feltételeket hozzá.
De a kormányok pont nem ezen vannak, hanem hogy akadályozzák a vállalkozást.
Mondjuk az is igaz, h mindezt azért, hogy a multik minél jobban maximalizálni tudják a bevételüket és ne legyen konkurencia.
Ez már megint egy provokáló kamu kérdés.
Az alsó szövegben meg is magyarázza a saját kérdését.
Szánalom
Mondd már meg, hogy egy mentős, tűzoltó, vasutas, áplónő milyen munkahelyet teremthet? Vagy hova képezze magát tovább?
Én városban lakom, de itt sincs munkahely. Nem csak a cigányoknak, hanem a dolgozni akaró szakmunkásoknak, egyetemet végzetteknek sem.
Az állam dolga valóban nem a munkahelyteremtés. Csak olyan gazdasági helyzetet kell teremteni, amely vállalkozásbarát, olyan rendelkezéseket, hogy a vállalkozók ne menjenek tönkre, és ne tudják kihasználni az alkalmazottaikat.
Na, ez nem megy a Fidesznek.
"Ki állítja, hogy az állam teremtsen munkát? Maximum a jobbikosok...azoknak van a programjukban az, hogy megparancsolják a multiknak, hogy nyugati fizetést adjanak...megparancsolják. :DDDD "
Szerintem, ha valós információval nem rendelkezel marhaságot fölösleges terjesztened, mert így csak röhögni fognak rajtad.
"Egyetértek azzal, hogy nem a sült galambot kell várni, ahogy írtad. Kíváncsi vagyok, hogy azok közül, akik nem találnak munkát hányan képzik magukat, tanulnak nyelveket stb..."
Én nem. A külföldiek kezére jelképes egy forintokért átjátszott gyárak száma egész pontosan nullával fog csökkenni attól, hogy Marcika megtanul kilenc nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!